tiistai 3. heinäkuuta 2012

Jälkiä & pientä tottelua

Lähemäen kentällä hiekkajäljet. Juuri nyt ei ollut ihmisiä, mutta siitä kulkee aika paljon porukkaa läpi jalkapallo- ym. pelaajien lisäksi, joten harhoja varmasti oli.

Sienelle 100 askelta suoraa, frolicia ehkä 3/4 askelista, lopussa pieni ohut keppi. Katsoin tuulen suunnan, mutta jotenkin se sitten pyöri kuitenkin ja tuli välillä oikealta. Koirakin siten jäljesti enemmän vasenta jalkaa ja kävi välillä senkin yli vasemmalla. Hyvin kuitenkin keskittyi, tyhjäsi nenää välillä ja tutkaili maata :) Kepillä hieman hidas mutta itsenäinen ja suora ilmaisu.

Töppöselle tuli 130 askelta, froliceja ehkä puolissa, kaksi kulmaa oikealle, kepit n. 30 askeleessa ja lopussa. Kulmat meni hienosti, veto oli hirveä ja ekasta kepistä meinasi mennä pokkana yli. Kokeilin vähän nypätä liinasta pahimman vedon aikaan, ja sain koiran sillä tarkentamaan ja hidastamaan, jolloin kehuin. Ehkä sitä uskaltaisi käyttää?

***

Eilen oltiin vaan 1,5h metsälenkillä, oli tarve nollata päätä, ja ihanaa olikin :) Autolle palattuamme pistin koirat vuorotellen venaamaan kun toinen teki pikatottista hiekkatiellä.

Sienelle liikkeestä maahan & liikkeestä seis. Maahan onnistuu hienosti myös oikein päin kävellen, mun pitää vaan ottaa koiraan katsekontakti kun sanon käskyn. Seisominen oli tällä kertaa kanssa maahan vaikka peruutin, joten otin käsiavun takaisin. Lopuksi luoksetulo, palkkasin vauhdista taakse.

Luksi teki vähän seuruuta, vire oli aikamoinen ja koira oli ihan possu, mutta olkoon. Palkka käännöksistä. Pk-voi-tottiksen jääviä; maahan ja seisominen tehdään juoksusta. Maahan menossa ei ongelmaa, seisomisessa mulla oli sellainen kutina, että saattaa valua. Ihan hyvältä se omaan silmään näytti, pitää ottaa vielä videolle tai katsoa avustajan kanssa, onko oikeesti napakka.

Ei kommentteja: