maanantai 29. elokuuta 2016

Päättäväisyys


Koiranettiin oli tullut toinen meidän tämän kesän koe. Käyn siellä monta kertaa viikossa katsomassa, toisaalta toivoen että tulokset olisi päivittyneet, toisaalta peläten. Ihan kuin sitä nyt tartteisi mitenkään hävetä, että saatiin kaksi nollaa. Yritän olla ylpeä siitä, että ainakin yritin.

Mutta nyt se nostaa taas päätään. Vitutus, suunnaton turhuma, ja toisaalta vielä halu yrittää. MINÄ TIEDÄN, että sä osaat kotona sen 90p tottiksen. Tiedän myös, että sä olet tehnyt tosi kivoja koesuorituksia muissa lajeissa, ahdistumatta lainkaan minusta tai tilanteesta tai mistään. Miksi niitä ei muka saisi yhdistettyä? Miksi pitäisi lopettaa kun koira on vasta viisi ja se on terve (no, oireeton) ja motivoitunut treenaamaan?

***

Rally-tokon SM-joukkuekisan ilmomaksu julkaistiin viime viikolla. Ilmoittautuminen kisaan on syyskuun ekalla viikolla. Viime vuonna kisaan osallistuminen maksoi 20e/koirakko + 20e/joukkue, eli viiden koiran joukkueella 120e. Tänä vuonna hinnat on 35e/koirakko + 50e/joukkue, eli viidellä koiralla 225e. Pieni hinnan korotus, eh...! Esitin itse keväällä yhdistyksemme hallituksen kokouksessa joukkueen lähettämistä kisaan, ja silloin oli puhe reilusta satasesta. Virhehän oli tietysti minun, vaikka sanoin, että tämän vuoden maksuja ei ole vielä tiedossa, mutta lienee saman suuntaiset kuin viime vuonnakin. Kokosin itse joukkueen ollen itse ainoa ylempien luokkien edustaja. Nyt kun hinnat julkaistiin (miksi näin viime tipassa ennen ilmoittautumisen alkamista...?), mun ensireaktio oli todeta, että pitäköön kisansa, aivan sikamaisen törkeä kallistuminen. Tekee mieli äänestää jaloilla ihan siksi, että nyt jos kaikki kuitenkin menee tonne ja siten hyväksyy maksun, se ei ikinä tosta enää laske, vaan päin vastoin sen kun jatkaa nousuaan. Ihan sama tukeeko yhdistys osallistumista vai meneekö kaikki omasta pussista, joku sen aina maksaa silti.

Laitetaan tämä nyt tähän väliin: ei ole millään lailla tarkoitus ikävästi arvostella kisan järjestäjää. Olen kyllä itsekin järkännyt ihan tarpeeksi tavan kokeita eri lajeissa, jotta tiedän, mikä jumalaton homma niissä on. SM-kisassa varmaan vielä ziljoona kertaa suurempi vaiva. Hatunnosto, että joku viitsii sellaisen ylipäänsä järjestää. Kummastuttaa silti, että perustelut hinnalle oli "tokossakin oli tänä vuonna samankaltainen joukkuemaksu" ja että "sm-kisa on paljon normaalia koetta kalliimpi järjestää". Miten ne nyt vuodessa yhtäkkiä liki tuplaantui ne kulut :o ? Mä melkein toivoisin, että lopetetaan suosiolla sitten koko homma, jos se noin kallista on! Onhan SM-kisat tokossakin muuttuneet kovasti sinä aikana kun mä olen tokoa harrastanut. 8v sitten se oli enemmän sellainen joukkuekarnevaali, alokasluokkaan saattoi mennä aloittamaan kisauransa. Nykyään on ne karsinnat joka luokkaan, sinne ei enää jokainen peräkylän piski voi vaan ilmoittautua joukkueen täytekoirana. Onhan siinä puolensa, että SM-kisaan edellytetään jo näyttöä osaamisesta. Toisaalta se nyt on kuitenkin kaikille muille paitsi ylimmille luokille vain normaali koe ja sen ohessa epävirallinen joukkuekisa. Olisi kivaa, jos siinä säilyisi se suuren urheilujuhlan tuntu, ja eri seurat osallistuisi peräkylän piskeineen vain siksi, että pääsisi näyttämään, että meilläkin harrastetaan tätä lajia. Ennen oli kai enemmän pulaa osallistujista, nyt niitä on liikaa, niin pitää sitten karsia tulosten perusteella ja nostaa hintoja. Agissa käsittääkseni on jo erikseen niitä karnevaalityylisempiä suurtapahtumia, ehkä toko ja rallykin menee joskus siihen? Sitten varsinainen SM-kisa olisi vain ylemmillä luokille. Sinne ei vaan saata riittää kauheasti yleisöä, mutta se on sitten voi voi.

No, nyt kun rally-SM-asiaa on joukkueeseen valittujen ja hallituksen kesken pyöritelty, olin aluksi tosi vastahakoinen ja perumassa osaltani koko hommaa, koska oikeasti joku raja noihinkin hinnan korotuksiin. Jos minä en lähde, ei tule joukkuettakaan, koska olen ainoa ylempien edustaja - se oli vähän kurjaa se. Tänään vasta nousi sellainen päättäväisyys, että kyllä mun pitää mennä sinne, koska mulla on pitkäkarva jonka kanssa voin mennä. Voittajaluokkaan. Koska mä haluan mennä juuri sen koiran kanssa juuri sinne kisaan, näyttää että näidenkin kanssa voi harrastaa, ja koska Sieni nyt vaan on niin huikea eläin. Maksoi mitä maksoi. Perkele.


1 kommentti:

Silja kirjoitti...

No on kyllä kallista, huhhuh. Tsemppiä kisoihin joka tapauksessa. :)