tiistai 18. syyskuuta 2012

Tokoilta

Tokoilta. Pimeä pääsi yllättämään, syksy on kyllä väistämättä tulossa.

Sieni:

-paikalla makuut niin, että yksi koira rivistä kutsuttiin luokse. Pari toistoa (pari eri koiraa teki luoksetulon, ei me kuitenkaan). Jätöt hyviä, yksi sivulle nosto meni jumiksi. Ei ota lainkaan häiriötä lähtevästä koirasta.

-ohjatun alkeita eli suuntia. Leluilla (vinkutennispallot) hyvin hämillään saako lähteä lelulle, namikupilla toimii paremmin, mutta kovin epävarmaa silti. Tarvitaan irtoamistreeniä kupille muuten vaan.

-seuruuta, lelu oik kädessä, lensi taakse. Oli varsin kivaa kunnes meni hinkkaamiseksi, koira oli sitä mieltä että nyt riittää ja alkoi tarjota liikkeestä maahan menoja ja jäämään vaan. Voi huoh sentään.

-hyppyä, eri osia alokasluokan liikkeestä. Se seisominenkin tuntui paremmalta. Irtoaa varsin hyvin; otin kerran kokeenomaisen alun. Koira meinasi jo karata hypylle, kun sanoin "sivu", mutta tajusi itse että en sanonutkaan hyppyä. Se yritti vähän peruuttaa ja kävi istumaan selkä muhun päin, ihan just sellanen yritin-pakittaa-sivulle-eikö-tää-riitä :D <3

Luksi:

Varasin koepaikan tänään ja nyt alkoi tiukka tokokuuri!

-merkit toimii hyvin, on vauhdikkaita ja hakee hyvin. Ruutu taas on ihan rikki. Paikasta ei mitään käsitystä ja koira missasi jopa sen nähden viedyn namialustan kun se vaan höselsi ruudussa oikeaa paikkaa etsimässä... kävin näyttämässä ja vein pannasta oikeaan kohtaan, ei auta. Namialusta on paras, joten sillä mennään. Jotenkin sillä on nyt liian vahvana se, että menee sinne päin etureunaan ja alkaa pyöriä ja sekoilla ja odottaa että kerron koska on oikeassa kohdassa. Siitä pitää päästä eroon.

-ohjattu oikealle ok, vasemmalle ei käänny, keskikapula kutsuu järjestään. Koiran kaaret on tosi tiukat ja ne tarttee saada nyt takaisin laakamalleiksi. Kapulat siis lähemmäs eteen, Christan koulutuksessa tuli pari juttua millä kanssa vahvistaa oikean mallista kääntymistä, niitäkin kokeillaan.

-luoksetulon ajattelin ottaa kokeenomaisena, mutta oli niin hyvä stoppi että palkkasinkin jo siitä. Loppu sitten siitä, oli varsin kiva! Kutsuin vikan pätkän "tule" ja tuli suoraan sivulle. Jos se sitten onkin jatkossa niin, koska aina kun huudan tänne, koira tulee sivulle, ja kun huudan sivu, koira tulee eteen... ja siis vain kokeessa, treeneissä sen kuuluu tulla ja se tuleekin suoraan sivulle. SM:ssä kysyttiin tänä vuonna etukäteen kummin koira tulee ja tietenkin mudi teki just eri tavalla kuin arvoin ja ilmoitin sen tulevan.

-hyppynoutoa ohjatun kapulalla, heitin tahallaan esteen ohi. Hyppää kuuliaisesti menon ja paluun, mutta oli just härdelliä kentällä ja koira otti häiriötä muista rähisevistä koirista, ja oli niin hidas nouto että teetätin aika monta kertaa uudestaan ennen palkkaa.

-seuruuta, varsin kivaa. Unohdin pyytää liikkurin. Mulla on sellainen kutina, että pk:ssa meidän seuruu on paljon parempaa kuin tokossa. Kokeissa. Ja syynä tähän on tietenkin oltava liikkuri ja se, että itse kuuntelen sitä, tai että koira vaan ottaa siitä häiriötä. Ajatella, jos tajusin tän vasta kun koira on 4v ja kisataan ylimmissä luokissa kummallakin puolella... mitään virittelyeroja sillä ei ole eri lajeihin. Rotumestisten jälkeen tää jotenkin alkoi pyöriä mun päässä ja piti selvittää onko siitä kyse.

-jääviä. Liikkeestä maahan oli totaalisen hukassa, pk-puolelle ollaan tehty vaan juoksusta maahan ja mudista siis normi kävelystä maahan oli nevöhöörd. Kyllä se sieltä autettuna löytyi. Muut toimii hyvin, seisomassa pysymistä vahvistelin erikseen, kääntyy herkästi perään kun kävelen koiran taakse, varsinkin jos kentällä tapahtuu jotain mitä ahdistaa miun muria.

-kaukoja, sen verta että totesin rikki olevan. Siis ne murheenkryynit s-m ja s-i. Voi hitto, opettaisko ne nyt kuitenkin uudelleen jollain ihan eri tekniikalla ja kunnolla, vai yrittäiskö toivoa parasta näillä?


Rotumestisten tottikseen menossa, lupaava ilme...
(c) Johanna Pihala

Ei kommentteja: