keskiviikko 1. elokuuta 2012

2400e

Kennelpiiriimme on suunnitteilla Kenneliiton uuden nuorten koirien tokoringin perustaminen. Asia on vasta vireillä, ja toivottavasti kukaan ei suutu mulle kun kirjoitin sen julkisesti tähän :D. No, joka kennelpiiriinhän tuo on ennemmin tai myöhemmin tarkoitus tulla, osassa on jo aloitettu, osaan vasta tulossa. Eilen tokotreeneissä tuli puheeksi ja innostuin asiasta niin, että menin jo liittymään valmiiksi Kennelliiton jäseneksikin. Joskus muinoin aikana ennen omaa koiraa olin pitkään jäsen. Sitten erosin ihan periaatesyistä. En nykyäänkään välittäisi kannattaa kyseistä yhdistystä monen syyn takia, mutta on siinä kuitenkin myös puolia, joita haluan saada käyttööni.

Yksi näistä eduista oli päästä Omakoira-palveluun, josta saa mm. oman koiran vakuutusarvolaskelman. Suuntaa antavahan tuo toki vain on, mutta silti:

Rotu - Ras: mudi - mudi
Rekisterinumero - Rekisternummer: ER45911/08
Nimi - Namn: TAKKUTUKAN UUDET KUJEET
Syntymäaika - Födelsetid: 06.08.2008
Sukupuoli - Kön: uros - hane
Vakuutusarvo - Försäkringsvärde: 2400,00€
Erittely vakuutusarvon muodostumisesta:

VAKUUTUSARVOLASKELMA
FÖRSÄKRINGSVÄRDE FÖR HUND
Perusarvo 900,00 €
Väh.puolitoistavuotias koira, jonka katsotaan olevan koulutettu metsästys- tai muuksi käyttökoiraksi - 500,00 €
Hyväksytty luonnetestitulos tai käyttäytymiskoe - 200,00 €
PEVISA-tutkittu koira - 200,00 €
Näyttelytulos (ERI) - 200,00 €
2 x Näyttelytulos (SERT) - 400,00 €
Suomen käyttövalion arvoon oikeuttavan rotukohtaisen koemuodon palkinto - -
Hyväksytty rodunomainen taipumuskoesuoritus - -
Valionarvot -

Arvo ei sisällä koiran jalostusarvoa eikä hoito- ja ruonkintakuluja. Jalostusarvon arvioi niin halutessaan rotujärjestö, josta koiran omistaja pyytää itse lausunnon. Koiran ikää ei huomioida arviossa. Arvoa laskettaessa on otettu huomioon ko. rodun rotujärjestön (Unkarinpaimenkoirat ry) ilmoittama perusarvo sekä Kennelliiton koirarekisteriin kirjatut koe-, kilpailu-, näyttely- ja terveystutkimustulokset.


Ohhoh.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Aika mahtii, kun Saran vakuutusarvoa ei nosta yhtään TVA-titteli, mutta sen näyttelystä saadusta H:stakin saa satasen lisää...

laura kirjoitti...

Aika Kennelliittomaista...