tiistai 31. heinäkuuta 2012

Tokoilut

Tokoilta. Kuuma oli.

Sienen ryhmällä (5 koirakkoa) ensin luoksepäästävyys rivissä (ok) ja siitä suoraan paikalla makuu. S toisena oikealta. Odotusaika ennen liikkeen alkamista tosi nätissä kontaktissa, mutta ekaan maahan-käskyyn ei reagoinut mitenkään. Toisella meni, joskin hitaasti, ja pomppasi saman tien takaisin ylös. Kolmannella meni jo jopa pysyi hetken, mutta ehti vissiin vielä nousta kun toisessa päässä riviä oli kanssa jotain sähellystä eikä liikkuri antanut vieläkään lupaa jättää koiria. :D Näemmä koirani ei kestä odottelua tässä osassa liikettä, treeniä siis vaan. Paikalla makuu 2min n. koematkan päässä, oli tosi nätti makuu ja hyvä perusasentoon ousu. Meni makuussa melkein heti lonkalleen, menköön mun puolesta, kunhan ei vaihda lonkkaa kesken kaiken ja kunhan silti pomppaa reippaasti sivulle.

Häiriöharkkana seuruuta kaikki kerrallaan pienellä alueella. Koska S ei osaa seurata, otin vaan sivulle tuloja, paikalla käännöksiä ja sivulla maahan menoja. Kontakti sillä pysyy erinomaisesti, mikä oli koko jutun ideakin.

Tunnaria tein itsekseen parkkiksen puolella reunassa. Vääriä parikymmentä, hieman jo hajallaan. Yhteensä taisi tulla kuusi toistoa, koira oli välillä autossa. Kerran oma oli n. 10cm päässä läjän uloimmasta väärästä, hyvin selvisi tästäkin :) Pääosin kuitenkin vielä helpompia.

Kentällä katsottiin jälleen hyppyä. En ole treenannut sitä kertaakaan sitten viime viikon tunnin, joten ihmekö, että edistystä ei juurikaan ollut tullut... irtoamisosa kunnossa, ja aika hyvin pysyy paikoillaankin mun tullessa sen vierelle, mutta se nopea pysähtyminen on se mikä kaipaa eniten harjoitusta. Olen käyttänyt odota-käskyä, pitääkin kokeilla olisiko top (liikkeestä seis) parempi. En kyllä jaksa tähän kauheasti panostaa, näillä näkymin en hae koko TK1-koularia ja ihan sama millaisin pistein saamme ALO1-tuloksen. Hypystä kasi tai ysi tai kymppi, yks hailee. :D Se on AVOssakin ihan tyhmä liike, vasta noutona siinä on musta jotain järkeä...

***

Luksin ryhmällä kanssa paikallaolot, otettiin kokeenomainen istuminen. Vakoilin välillä piilosta ja oikein skarppina oli.

Jääviä lähekkäin kulkien niin, että koiran piti reagoida vaan omiin käskyihin. Alkuun koira reagoi kaikkiin muiden käskyihin jäämällä seisomaan, eikä ottanut oikein korjauksia onkeensa, niin pistin sen remmiin ja pakotin pysymään seuruupaikalla. Kun seuruuosa sujui taas, otin jääviä, nyt sujui kaikki kuten piti.

Pk-henkilöryhmän pyysin. Ryhmään mennessä koira tuttuun tapaan jätätti ja tiputti kontaktin, josta aika roisi huomautus. Otti painetta, mutta teki hyvin, ja palkkaamisen myötä painekin väheni kerta kerralta. Tätä pitäisi treenata enemmän, ja uskon, että vaatiminen on tässä ainoa keino. Luksia ahdistaa varsinkin kun (kokeessa) on vieraat ihmiset, mutta se kyllä selviää siitä kun pakko vaan on.

Hyppyä korotin lauta kerrallaan metriin asti, hyppäsi puhtaasti. Lopuksi täyskorkealla yksi nouto. Kapula levisi, koiran keskittyminen hajosi kun avustaja kävi korjaamassa sen :D, ja hypyt oli tosi rumia. Jätin palkatta ja otin kokonaan uusiksi, nyt oli ok. Vielä muutama pelkkä hyppy kutsuna.

Ruudun paikan hakua läheltä. Kunhan pk-koekautemme on ohi, paneudutaan tähän taas kunnolla. Nyt koiralle on aika epäselvää mihin sen pitäisi mennä. Yksi kokonainen ruutu niin, että jätettiin yhdessä ruutuun namit ja mentiin alkuun. Merkki oli hyvä, ei meinannutkaan oikoa nameille. Ruutuun sitten vauhdilla!

Jääviä vielä juoksusta, osaan otin luoksetulon kanssa. Seisomisia alkoi ennakoimaan ja otin taas koiran remmiin. Asennot se tekee nyt oikein, mun pitää vaan muistaa olla tarkka oman ääneni kanssa.

***

Sieni sai lopuksi vielä tehdä vähän agia, suoralla oli hyppy - kepit - putki. Alkuun tosi hankalaa keppien kanssa, en saanut koiraa lainkaan verkkojen sisälle. Muutama toisto pelkkiä keppejä, niin koira muisti, että verkkojen sisään kuuluukin mennä. Sitten meni radan osanakin. Hidas se on vielä, mutta kaipa se siitä nopeutuu, jahka saa varmuutta...?

Lopuksi hyppykorkeutta, korotin rimaa joka toistolla, päästiin muistaakseni viisi pykälää ylöspäin. Vikana taas ihan matala, jotta jäi hyvä mieli.

Ei kommentteja: