tiistai 7. elokuuta 2012

Illan tokot

Sieni:

*paikalla makuu ympyrässä, ohjaajat kiersi koiria ym. Oikein hyvä.

*pujottelurinki, muut kontaktissa, yksi seurauttaa pujotellen. Autoin namilla, oli tosi hyvä, sekä seuruu että kontakti!

*seuruuta lelun (rätti narun päässä - nyt se Kata saalisti niin että tinttasi mua ohimennen käsivarteenkin...) kanssa.

*hyppynoutoa niin, että jätin koiran odottamaan kapula suussa ja menin toiselle puolelle kutsumaan. Oikein hieno!

*tunnaria. Yksi väärän nostokin tuli mutta onnistuneet treenit silti.

*lopuksi vielä voi/evl-koirien ryhmässä F:n kanssa paikalla olo istuen. Taisin vähän ahnehtia, oli kaksi ihmistä häiritsemässä, ja menin pari kertaa vähäksi aikaa piiloonkin. Koirahan ei ole juuri paikalla istumista tehnyt, ja jälkimmäisellä piilossaolokerralla toinen häiritsijä oli potkaissut maata, jolloin Sieni oli mennyt ihan hämilleen ja painunut varovaisena maahan. Kävin nostamassa sen ylös, nyt pysyi. Tarttee vahvistella istumista kotona, nyt koira varmasti luuli että se tekee väärin ja sen kuuluisi maata.

***

Luksi teki Eevan kanssa agilityä ennen tokotuntia. Radalla keinu, kepit ja hyppykieputusta. Koira on ollut kotona ihan sekaisin pari päivää, tepastelee ulko-ovelle ja vinkuu niin kuin sillä olisi hätä. Ulkona sillä ei vaan ole mikään kiire muuta kuin nuuhkimaan. Hajuja se saattaa impata vallan täristen. Veikkaan juoksunarttua naapurustossa. Sientä se on yrittänyt raiskata kotona ja Eevaakin sen piti koettaa. Minusta ei ollut lainkaan kiinnostunut kun istuin kentän laidalla katsomassa. Vähän se oli hajamielinen tän raiskaushomman takia, ja vauhti oli vähän normaalia hitaampi, ehkä vain vieraan ohjaajan takia. Tosi kivasti se kuitenkin yritti ymmärtää outoa ohjausta ja käskytystä, eikä ollut lainkaan "paskaaks siinä yrität, emmää sun kaa tee mitään"! Eevahan siis taitaa ruveta kisaamaan Luksin kanssa, kun on kisakoiraa vailla, ja mä en jaksaehdihaluaviitsikykene treenaamaan niin paljoa mitä kolmosissa menestyminen vaatisi.

Tokossa otin sen kentälle vähän kurinpalautukseen viikonlopun kokeen jäljiltä. Seuruuta, pitkää tylsää kaaviota remmissä, pari kertaa piti huomauttaa, sitten teki kivasti. Jääviä, ekan istumisen meni maihin, muuten hyvin. Pk-luoksetuloja muutama. Hyppyä se sai hakea oudoista kulmista ja oli alkuun ihan kujalla, mikä hyppy missä häh. Kun bongasi esteen, ei mitään ongelmia, voin jättää koiran niin että menen kohtisuoraan sen eteen, hyppy on pari metriä vasemmalla tai oikealla mun ja koiran väliseltä linjalta, ja hyppy-käskyllä hyppää. :) Tunnari ihan lopuksi kun Sienen jäljiltä oli väärät (~15kpl) valmiina. Vein oman sinne sekaan ilman että koira näki. Koiran kanssa yhdessä jätettiin palkkakippoon loput namit taaksemme, ja sitten lähetin sen vaan oma-käskyllä. Sehän yritti eka karata palkkakipolle, sitten oli ihan hämillään että häh, ja vasta kolmannella tajusi että oma, siis niin ne kapulat on varmaan edessä ja siellä pitäis haistella. Koira meni kapuloille niin rajusti, että muistutin sitä vähän äänellä jotta tarkasti nyt. Oma löytyi, tuli ravilla takaisin, pääsi silti palkalle. Koska olen idiootti enkä vaan MUISTA tai osaa hinkata sitä palautusta kuntoon.

6 kommenttia:

Kata kirjoitti...

No sehän on loistava alku! :D Nimim. rystyset auki taas tänään, vaikka niin ei tietysti saisi käydä..

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Et ikinä usko, mutta opettelin käskyt edellisenä iltana. Ei vaan ollut soveltaminen tositilanteessa kovin helppoa sittenkään. ;)

laura kirjoitti...

^ei varmasti. :D Onneksi sillä on niin vähän väliä mitä siellä koiralle puhuu!

Jenna kirjoitti...

Moikka!

Teillä oli tosi hienot treenit, voit olla Sienestä ylpeä :)

Olisitko muuten kiinnostunut lähtemään joskus treenaamaan Valon ja mun kanssa?

laura kirjoitti...

Ai moi, mistä säkin löysit mun blogiin? :D

Joo, ilman muuta treeniseura kelpaa aina, ja (Sienelle) juoksukaveritkin! Oletko esim. FB:ssä?

Jenna kirjoitti...

^
Haha, ihan googletin ;)

Hieno homma! Olen FB:ssä, laitan sulle kaveripyyntöä.