keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Putkiaivolle mietittävää

Sataa. Varmaan jotain sadannetta päivää putkeen, tuntuu että homehtuu tyyliin iho kohta :P Sisätokoa mudin mielenvirkistykseksi. En tiedä mikä Sienellä oli, mutta ei ole enää. Se hengasi tossa vapaana kuten usein tekee, kun treenaan toisen kanssa. Intoa oli aika lailla ja se kävi osingolla mm. varastamassa noutokapulan mudilta pariin kertaan (siis kun mudi sai naksautuksen ja namin ja tiputti kapulan syödäkseen - no palkkasin holskun sitten kanssa kapulan tuonnista), teki kanssa asentoja käskyjen mukaan yms yms...!

*noutokapulan (uusi, pyöreä, n. 500g) nostoja ja luovutusasentoon tuonteja täysin ilman käskyjä, palkkailin vaan koiran omaa toimintaa. Oli hyvä ilme!

*kaukojen vaihtoja, virtaa oli liikaa ja molemmat seisomasta vaihdot oli kökköjä

*asentojen erottelua vähän niinku jäävinä i/m/s, seisomiset tahtoi helposti istua koska intoa oli edelleen liikaa ja yliyritti

*eteen istumista vinoista kulmista ja jopa perusasennosta, ei hiffaa vaan jää vinoon tai ties minne :D

*edestä sivulle siirtymistä niin, että namikädet oli mun rinnan päällä provosoimassa. Koirahan tekee kokeessa usein loikan mun naamalle samalla kun siirtyy edestä perusasentoon, enkä ole keksinyt siihen oikein mitään, koska treeneissä sitä ei juurikaan esiinny. No nyt keksin! Joka kerta kun se hyppäsi namikäsille, "oho" ja uusi yritys. En saanut siistiä sivulle menoa lainkaan, joten palkkailin sellaisia, missä koira pompahti vaan ilmaan, kunhan ei koskenut mua. Tätä tarttee vielä hioa.

*sivulle tuloa ja yhden askeleen siirtymiä häiriötreeninä niin, että mulla oli namit molemmissa käsissä ja kädet joko suoraan sivulle ulospäin, eteeni tai taakse ojennettuina. Oli helvetin hankalaa mudin putkiaivolle! Mikä vidun sivu jos toi nami on tuolla! Piti jopa vähän ärähtää että haloo SIVU kyllä sä tiedät mikä se on, se ei ole mun takana vinossa. Sitten kun mudi tajusi homman nimen, lähti sujumaan :)

Sieni sai tehdä lopuksi vielä pari omaa 'sivu'a samalla namikädet-sivulle-ojennettuina -häiriöllä. Ekan kerran se katsoi vasenta kättä, sitten piti kontaktia minuun. Otin kanssa yhden askeleen eteenpäin siirtymää ja kas kun oli pätevää. Ja innokasta. Lopuksi se riehaantui niin että puri mua käsille, eheee!

Ei kommentteja: