sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Höpötykset

Karitalle kiitos haasteesta, just sopivaa sateisen lomapäivän tekemistä mulle. :D Tylsyyden vuoksi vastaan molempien koirien osalta.

Luksi

1. Mikä on tarina koirasi nimen takana?
Siitä on jo kohta neljä vuotta, mutta muistellaan... halusin nimen, jossa on neljä tai viisi kirjainta (kaksi tavua), jossa on U-kirjain ja jonka kaikki kirjaimet on keskenään erit. Suomalainen, helposti lausuttava sana. Ei missään tapauksessa olemassa oleva koiran- saati ihmisen nimi, mutta sana saisi kuitenkin tarkoittaa jotakin eikä olla vaan random kirjaimia toisensa perässä. Luksi täyttää kaikki nämä ehdot. Mietin pitkään, onko se hyvä läppä matikkalukiossa opiskelleelle luonnontieteelliselle ihmiselle, vai onko se liian nörttiä. Päädyin ekaan, joten nimi oli sillä valittu. :D Luksihan on SI-järjestelmän mukainen yksikkö valaistusvoimakkuudelle. Tästähän voidaan ajatella, että koirani on elämäni valo, tjsp ihastuttavan runollista!

2. Kerro kolme asiaa, miksi juuri sinun koirasi on maailman paras koira juuri sinulle.
Me ollaan molemmat sopivasti sosiaalisesti rajoittuneita, se on mun ainoa töppönen ja meillä on ihan erityisellä tasolla oleva suhde.

3. Mikä motivoi harrastamaan koiran kanssa?
Se tunne, kun kaikki menee nappiin, kun olen osannut opettaa sille jotain täysin käsittämättömiä (=ei koiralle lainkaan loogisia, luonnollisia) "temppuja" ja se toistaa niitä hyvällä halulla. Se.

4. Millainen koirasi on kotioloissa?
Riittävästi aktivoituna aika huomaamaton. Pieneen tilaan häviävä, seuraa jatkuvasti mitä teen, mutta ei enää vanhemmiten ole tunkemassa nenäänsä joka paikkaan, vaan tyytyy katsomaan kauempaa. Vaihtaa huonetta jos mäkin vaihdan. Vahtii ja valitettavasti kommentoi ikkunasta kantautuvia ääniä murinalla, mikä on todella todella ärsyttävää...

5. Millainen reissueläin koirasi on?
Ei pelkää mitään, mutta stressaa kyllä jossain määrin paikkoja jossa on vieraita ihmisiä ja koiria. Sen kun pitää aina vahtia minua/tavaroitamme/itseään, eikä se osaa täysin rentoutua, jos on yhtään riskiä että joku hyökkää kimppuumme esim. leirikeskuksen toisesta huoneesta :P Ei sillä maha reagoi mitenkään ja se käyttäytyy kyllä ihan ok, mutta henkisesti sille on silti rankkoja tällaiset. Sama esim. junamatkat yms, makaa penkin alla ihan kiltisti ja näyttää jopa torkkuvan, mutta totuus on toinen.

6. Jos sinun on valittava serkkusi häät tai harrastamasi lajin SM-kisat, kumpiin menet?
Ei tarttis olla edes iso koe että menisi häiden edelle... :D

7. Miksi juuri se rotu, jota koirasi edustaa?
Rotuvalinta on laajemmin selostettu kotisivuillani. Lyhyesti; terve rotu, pk-oikeudet, paimen, puolustaa ennemmin kuin äärisosiaalinen, ei liian viettihyrrä.

8. Oletko harkinnut jonkun muun rotuista koiraa?
Olen. Mulle ei välttämättä koskaan enää tule toista mudia.

9. Mikä on suhtautumisesi koiranäyttelyihin?
Käsittämätöntä pelleilyä ylipäänsä ja käsittämätöntä on myös se, että pakko hakea H tullakseen muiden lajien valioksi... Luksilla on kaksi sertiä. Olin ajatellut käyttää sen yhdessä tai kahdessa näyttelyssä nuorena sosiaalistumisen vuoksi ja hakemassa rakennearvostelun kasvattajaa varten, ja sitten se meni saamaan heti ekasta näyttelystä sertin. Paikalla olleet tutut innosti, että nyt haet sen valioksi asti, ja jostain syystä lähdin pelleilyyn mukaan... MVA kiinnostaa mua lähinnä silloin, jos koira on muun lajin valio, kaksois- tai kolmoisvalio on kiva sana ;P Yksinään sillä ei ole hitonkaan väliä ja kolmatta sertiä mekin mietimme ehkä sitten joskus jos tää valioituminen muualla tapahtuu ensin...

10. Haluaisitko ruveta joskus kasvattamaan koiria? Mitä rotua, millaisella nimellä?
Periaatteessa joo, mulla olis paljon asiaa käyttökoirarotujen näyttely-/kotikoirakasvatuksesta! Käytännössä en ikinä, en pystyisi elämään sen asian kanssa, että pentuja täytyy myydä ja että minä olen laittanut ne alulle ja olen viime kädessä vastuussa niiden hyvinvoinnista ja ne voi joutua ihan mille sekopäille tahansa...

11. Mitä haluat saavuttaa koiriesi kanssa?
Haluaisin, että saisin koiran täysin hanskaan. En vaan usko, että se tulee koskaan tapahtumaan. Mudi on tietyllä tapaa kuuliainen, ohjattavaksi alistuva paimenkoira, mutta mun näkemys on että sitä ei ehkä saa koskaan ihan täysin "suoritusvarmaksi". Koskee niin tottista, muita harrastuksia kuin arkeakin. Sillä säilyy sellainen pilke silmäkulmassa, oma tahto ja iso ego, ja sillä on pokkaa esittää hyvin tuntemiinsa käskyihin omia "eikös tää olis paljon parempi vaihtoehto tälleen" -ehdotuksia...

Sieni

1. Mikä on tarina koirasi nimen takana?
Sieni-nimi oli varastossa valmiiksi. Itse asiassa ainoa etukäteen keksitty ja säästetty nimi, mitään pitkää listaa mulla ei tosiaan ole. Sienet on mun intohimoni, keräilykohteeni ja ihailuni kohde :D, ja luonnollisesti halusin paiskata jotain elukkaa moisella nimellä. Se istuu muutenkin kriteereihin; helppo lausua, kaksi tavua, erikoinen sana joka tarkoittaa jotakin. Näin pennusta kuvia ennen kuin menin katsomaan sitä, ja se nyt vaan oli niin Sienen näköinen että tämä oli selvä homma :)

2. Kerro kolme asiaa, miksi juuri sinun koirasi on maailman paras koira juuri sinulle.
Sieni on maailman hassuin pieni eläin joka ilahduttaa mua kauheasti, se on täydellinen Sieni-nimen kantaja ja se on ihanan erilainen kuin mudi.

3. Mikä motivoi harrastamaan koiran kanssa?
Kuten yllä. Holskun kanssa lisäksi se, että kaikki positiivinen julkisuus harrastusrintamalla on pitkikselle todella hyväksi.

4. Millainen koirasi on kotioloissa?
Sieni on koira jota voi oikeasti kuvailla sanalla "helppo", niin vastenmielistä kuin se minusta onkin. Sen kanssa voi mennä ihan mihin vaan ja se tulee ihan kaikkien kanssa toimeen. Sikeän unen nukkumiseen sille riittää vain minä, ympäristöllä ei ole merkitystä. Kotona se on aika osallistuva, osaa käskystä mennä pois ja maata jossain syrjässä, mutta mielellään "auttaa" kaikessa jos vaan saa.

5. Millainen reissueläin koirasi on?
Yllä taisi olla vastaus siihenkin.

6. Jos sinun on valittava serkkusi häät tai harrastamasi lajin SM-kisat, kumpiin menet?
SM edelleen.

7. Miksi juuri se rotu, jota koirasi edustaa?
Sieni oli yksilö- eikä rotuvalinta. Perinteistä suomalaista pitkäkarvaa en olisi ottanut, enkä ottaisi jatkossakaan.

8. Oletko harkinnut jonkun muun rotuista koiraa?
Juu, seuraavaksi mulle tulee varmaan Sienen tytär/tyttärentytär tai hyvin tarkkaan valikoitu lk holsku.

9. Mikä on suhtautumisesi koiranäyttelyihin?
Kuten yllä.

10. Haluaisitko ruveta joskus kasvattamaan koiria? Mitä rotua, millaisella nimellä?
Kuten yllä.

11. Mitä haluat saavuttaa koiriesi kanssa?
Sienen kanssa tavoite on tällä hetkellä BH, AD, JK1, jotakin tokotuloksia ja agissa kisaaminen. Varovasti nyt tietysti haaveissa on TVA & KVA, mutta koira on vielä liian raakile, että osaisin omalla vaivaisella taidollani arvioida miten pitkälle pystyn sen kanssa pääsemään. Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että keskitytään pk-puoleen ja yritetään saada niitä tuloksia sieltä. Tokosta alaluokat on helppo käydä bh/pk-koevalmiin koiran kanssa jossain välissä vaan, eihän siellä ole kuin kaukot ja luoksetulon stoppi ylimääräistä. Haen sille ehkä TK2 ja jätän ylemmät luokat eläkelajiksi. Tai sitten en, ei voi tietää :D

***

Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.

1. Kerro kuinka sinusta tuli koiranomistaja.
2. Miten päädyit nykyään harrastamiesi lajien pariin?
3. Mitä lajia haluaisit kokeilla tai opetella (jos sinulla olisi erilainen koira)?
4. Montako koiraa on maksimi?
5. Uros vai narttu?
6. Mikä on ollut vaikein liike/osasuoritus/ohjaus/tms opettaa koiralle?
7. Tähtihetkenne?
8. Koska on hävettänyt eniten?
9. Mitä haluaisit saavuttaa?
10. Miten valitset koiriesi nimet / millaisista nimistä tykkäät, mainitse joitakin?
11. Rakastettavin luonteenpiirre koirassasi?

Sini, Sanna, Petronella, Nina, Eija, Veera, Sirkku, Anne, Kata, Mia, Katri. Toivottavasti teilläkin on tylsät hetkenne! ;D

1 kommentti:

Sini kirjoitti...

Mä olin jo lopettamassa blogistelua, mutta kaippa sitä täytyy haasteeseen vastata. :D