torstai 6. joulukuuta 2012

FI TVA

Olen saanut palautetta, että koekertomuksia ei saa kirjoittaa blogiin niin, että lukijat meinaa kuolla jännitykseen ennen kuin lopputulos paljastetaan sivun alalaidassa. Siispä sanottakoon heti, että tämä on töppösen viimeinen tokokoekertomus, koska tänään siitä tuli FI TVA!

Varkaudessa kokeessa, S & F kanssa kimppakyydillä. Nartut oli kanssa mukana ja neljän koiran survominen autoon oli oma bisneksensä. Koska ulkona oli kylmä (-10?), otin molemmat koirat sisään halliin. Siinä on häkkejä mitä saa lainata, ja jotta en rohmuaisi kaikkia, survoin omani samaan häkkiin. Niillä oli varsin ahdasta siinä, mutta ajattelin, että sitä kivempaa on sitten päästä ulos sieltä ;P Mudi ei ole käynyt moneen päivään kunnon lenkillä työkiireiden takia, ja arvelinkin että sillä on aika paljon virtaa. EVL:ssä 14 koirakkoa, joista kaksi oli poissa. Tuomarina Pauli Härkönen. Paikallaolot kahdessa ryhmässä, oltiin numero 3.

Istuminen: 8. Oli vinossa kun tulin takaisin, ja oli kuulemma haistellut ja samalla tepsutellut etujaloillaan niin että oli kääntynyt.

Makuu: 10. Oli oikeasti haistellut ja aika törkeästikin vielä, mutta tämä tuomari ei ollut siitä kovinkaan tarkka... kommentoi vielä sanallisesti että ei moitittavaa.

Sai pienen namin, sitten toisen paikallaoloryhmän ajaksi häkkiin. Liikkeet normijärkässä, ruudusta poikki. Otin ulos kun edellinen teki luoksetuloa.

Seuruu: 7,5. Ihan hirveetä, oli tuskaiset minuutit. Miten voi samassa kaaviossa olla sekä törkeää ylivireistä pompotusta että kontaktitonta laamailua?! Vain mudi varmaan onnistuu siinä.

Zeta i-s-m: 9. Liikkeelle lähdöissä pomppasi naamalle jokaisessa.

Luoksetulo: 10. Video on mun selän takaa päin, joten stoppien laadusta ei voi sanoa mitään, mutta epäilen oliko se oikeesti ihan kympin suoritus. Vauhtia ainakin oli ja oli ne ihan napakat pysäytykset mun silmään. Tuli jopa oikein suoraan sivulle. Menojalka vipatti aika lujaa.

Ruutu: 10. Oli huono fiilis alussa, pelkäsin että koira sinkoaa merkin sijaan oikealle aidan yli eteiseen S:n luokse, missä luulee palkkojen olevan. No se oli oikeesti hieno, jopa lopun seuruu muistaakseni.

***

Pitkä tauko, koira oli häkissä, ja käytin sitä kerran ulkona kusella kun vikat koirakot teki ekaa settiä ennen kehän muutosta ja toisen osan alkua. Edellisen suorittaessa tein sitten eteisen puolella hiljaa ja hillitysti vähän peruutusta ja kaukoja.

Ohjattu, vasen: 6,5. Edellinen koirakko nollasi hypyn hyppäämällä sen jo ohjatun alkupaikalle mennessä, ja mä kiersin sitten tästä säikähtäneenä tosi kaukaa. Samaan aikaan eteiseen tuli ulkoa yksi koira. En nyt muista yhtään haukahtiko se vähän vai mitä, mutta jotain ääniä sieltä kuului, ja mudi jäi kyttäämään. Se varmaan luuli, että mekin väistettiin sitä eteisessä olevaa koiraa, eikä tajunnut ollenkaan että kiersin hypyn. Ohjatun arvonnassa mudi istui sivulla ja murisi pienesti ja pälyili taaksemme. Kapuloiden vientiä ei katsonut lainkaan, vaan kyttäsi taakse. Merkille lähti hyvin, mutta sitten vissiin se toinen koira jotain siellä kolisteli, ja mudi alkoi rääkyä. Muutama kunnon haukahdus siis. Meni vähän merkin ohi ja näytti olevan ulkona 2m säteeltä. Se toinen koira rähähti tässä vaiheessa kanssa. Mudi seisoi paikoillaan, mä onneksi maltoin pitää pääni kiinni. Odotin kai että mitä vittua nyt tehdään ja käskeekö joku jotain. No, mudi sitten laahusti pari askelta hämillään eteenpäin, jolloin se oli merkin kehän sisällä, ja käskin uudestaan stop. Liikkuri jatkoi siitä käskytystä, mudi lähti kiltisti noutoon, löysi oikealle kapulalle, mutta paluu oli tosi empimistä. En muista miettikö se hetken koko kapulan nostoa, ja paluu ainakin oli hidas. Riehutin koiraa tämän jälkeen, kehuin ja hyppyytin rintaa vasten, että saisin sen vapautumaan.

Metsku: 9,5. Nouto tehtiin just sinne nurkkaan missä se haukkunut koira oli, ja siellä hää istui edelleen, ei edes tajunnut viedä koiraansa ulos tai kauemmas... joo, kyllä evl-koirien pitää sietää häiriötä, mutta jos mä näen olevani jollekin iso ongelma niin totta mooses poistun kauemmas, sen verta voi järkeä käyttää. Tuolla vielä ohjeena on, että tilan ahtauden takia eteiseen toivotaan vaan seuraavana vuorossa oleva koira. En tiedä oliko tää, mutta aika moni siinä lämppäsi aika rajustikin. No, muti oli sivulla ihan paiseessa, ja yritin heittää vasemmalle keskelle kehää päin, ettei kapula lentäisi ainakaan oikeaan sinne sen koiran puolelle melkein kehästä ulos tms. Jumala oli kanssani ja heitto kimposi oikeaan suuntaan. Tosi vino se oli, mutta luotin että koira kyllä tekee paluuhypyn. Nostossa pikku empimistä, mutta paluu laukalla. Tämän jälkeen kanssa isot riehutukset, oli edelleen selvästi kiinni siinä koirassa ja pälyili sinne.

Tunnari: 9. Jännitti ihan saatanasti, tämänhän se ryssi viimeeksi, ja tuo matto on hankala alusta tällekin liikkeelle, jostain syystä useilla koirilla on joka kokeessa ongelmia. Pelkäsin vielä että mudi on ylivireessä, oli tosi hankala päättää yritänkö riehuttaa ettei jumiudu häiriöön, vai hillitä ettei nostele vääriä. Valitsin oikein, koska tosi siisti nenätyö ja paluukin hitaalla laukalla. Pyöritteli kapulaa vaan aikamoisen rankasti ja siitä pisteet menikin (tuomari oli tosi lepsu tän suhteen, moni sai metallista 9½-10 vaikka kapula kolisi koiran suussa yleisöön asti!). Oli paineessa edelleen, noin se ei normaalisti meinaan tee, noin pahasti siis. Kunnon kehut taas. En ollut katsonut pisteitä ollenkaan eikä ollut hajuakaan ollaanko enää ykkösessä kiinni, mutta mun oma tavoite oli saada kaukot yksillä käskyillä.

Kaukot, i-s-m-s-i-m: 8. Teki kaikki ekalla ja oli vielä ihan hyvässä vireessä, ei näyttänyt edes vaivalloiselta :) Jotkut tuli eteenpäin, varmaan s-m eniten. S-i tein tuut-käskyllä ja mun silmään se toimi ihan ok.

Yhteensä 280,5p, EVL1, TK4, KP, sij. 1./12. Koska sillä on vaadittava näyttelytulos valmiina, siitä tuli siis FI TVA. Töppöset <3 Suomen neljäs tokovaliomudi, isänsä jalanjäljissä, näistä neljästä nuorimpana! Se valitsi varmaan ihan tahallaan ja tietoisesti tällaisen päivän, mudille niin sopii vaatimattomasti sille itselleen järjestetty maanlaajuinen liputus ;) No pus pus, oot sen ansainnut!

video, osa 1
video, osa 2

(c) SP

Tällaista sen pitää olla, ihanaa, parasta! Toukokuu 2012, EVL2 Mikkeli

6 kommenttia:

E kirjoitti...

Shampanja on kylmässä odottamassa Lauraa ja jotain extra-nannaa töppösille, HYVÄ TE!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea,onnea! Hieno Luksi ja hieno Laura :)

-Eija, Arco,Kepa ja Oksi-

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Onnea vielä tätä kautta! :)

Romeon treeniblogi kirjoitti...

Ihan tippa tul silmään tätä lukiessa ja meni kylmät väreet... Varmaan on kyllä ihan tosi upea tunne tuommosen saavutuksen jälkeen. Hienoa!

ONNEA ohjaajalle ja koiralle. Töppönen on kyllä hieno otus. Se on nyt VÄHINTÄÄN hampparin ansainnut...

Tiia ja Arto kirjoitti...

Onnea, hyvin tehty!!

Minna kirjoitti...

Onnea valionarvosta!