perjantai 7. joulukuuta 2012

Tavoitteet ja kuinkas sitten kävikään

Tämä koekausi on osaltamme nyt ohitse. Vaikka vuosi ei ihan vielä olekaan vaihtumassa, saanen jo käsitellä sen meidän osalta. Viime vuoden lopussa rustasin näin:

Luksi:
FI TVA: check! Uskomatonta! Vuoden aikana käytiin kuusi koetta, joista 2x EVL3, 2x EVL2 ja 2x EVL1. Ykköset tuli loppuvuodesta, Kouvolassa 14.10. toinen (eka viime vuodelta). Lähellä valioitumista oltiin marraskuussa Varkaudessa 253 pisteellä (ykkösen taja 256p), kun mudi nollasi tunnarin ihme sekoilulla. Seuraavalla kerralla itsenäisyyspäivänä sitten napsahti 280,5 pisteellä ja soon siinä ;) Mudi varmasti valitsi tahallaan hienon päivän valioitumiselleen ja nollasi sen tunnarin ihan siksi, ettei se vaan vielä tapahtu!

JK2, JK3: kakkonen heinäkuussa mielettömin pistein 295, kolmosessa ensin piirinmestiksissä voitto ja kolmostulos elokuun alussa, ja rotumestiksissä voitto ja ykköstulos ja eka kiinnitys KVA-arvoon syyskuussa. Tavoite siis kirkkaasti saavutettu :)

Agilityssä ainakin muutamia kisoja. Kisattiin, ja noustiin kolmosiin. Kolmosissa mun kanssa jokunen hylky ja Eevan ohjastamana muutama nolla ja hylky.

Viimeinen SERT -> FI MVA. No en edes muistanut moista tavoitetta, nolla näyttelykäyntiä mutilla!

Pysyminen terveenä, uusi silmäpeilaus jos astutusplaanit vahvistuvat syksylle-talvelle. Terve on ollut eikä lääkärissä ole juuri käyty (olikohan se vatsataudin aiheuttama tiputusreissu tänä vuonna?), astutukseen en ole antanut vaikka kahdelle nartulle on pyydetty, joten ei ole näkimiäkään uusintatutkittu.

Sieni:

Toko alon ja/tai bh:n liikkeiden hyvä tekninen osaaminen. koekäynti riippuu pennun henkisestä kehityksestä - minä olen valmis kun sekin on ;) mutta kiire ei ole, en oikeastaan laske tän varaan vielä ensi vuonna

Tokon alokasluokasta hieno ykkönen haettu marraskuun lopussa. BH:sta puuttuu liikkeestä istuminen, luoksetulo eteen, täyskäännös vasempaan ja henkilöryhmä. Seuruu ei ole koevalmis, kyllä se jonkun laahustamisen ainakin tekisi, mutta minähän en moisella kokeeseen mene.

Vepe sove (ja kenties alo, jos kokeita löytyy riittävästi? soveen on käsittääkseni niin hankalaa mahtua että sitä voidaankin venata koko vuosi...)

Kesä oli niin kylmä, että vapaaehtoisia hukkuvia ei paljoa ollut, ja treenit jäi tosi vähiin.

Jälki- ja esineruututreenien jatkaminen - vuoden loppua kohti mennessä osaaminen toivottavasti alkaa olla aika lähellä alokasluokan koesuoritusta

Esineruudussa tekee alokasluokan yhden esineen etsinnän, useammalla esineellä meinaa usko loppua kesken ja tarttee vahvistusta. Jälki varmaan pituuden osalta menisi, mutta janaa ei ole tehty, ja jäljellekin haluan koiralle vielä lisää varmuutta. Uutena lajina aloitettiin haku, ja ne treenit on syöneet sekä aikaa että motivaatiota jäljeltä.

Purutreenien aloittaminen, ainakin sen verta käyntejä että saan koirasta arvion olisiko siitä tekemään koetulos.

Käytiin muutamassa viettitestauksessa ja se saa riittää. Sieni on niin kiltti ja herkkis, että tuloksen tekeminen jäisi luultavimmin kiinni rohkeuden ja kuormitettavuuden puutteesta, jos jostakin.

Agitreenien jatkaminen. 18kk kilpailuikäraja tulee täyteen marraskuussa ja mua ei kylmässä ja märässä nappaa kisata, niin seuraavaan kevääseen jää väistämättä. ei haittaa yhtään, agi on ainakin tällä haavaa sienen sivusivulaji ja saa nähdä koska se esim. osaa kepit että kisaamaan on mitään järkeä lähteäkään :D

Kepit ja kontaktit on edelleen kesken, muut esteet osaa. Perusohjauskuviot osaa yksittäisillä esteillä, radalla helposti hajoaa ja koko homma on sellaista... kesken olevaa, ei kasassa. Esim. käännökset paukkuu tosi helposti. Ei ole ollut kiire ja olen antanut koiran olla tosi kevyellä treenillä.

Näyttelykäynti tai pari, ei suuria odotuksia (no se H vähintään!!)

Sieni kävi kahdessa näyttelyssä; erkkarista PN2 SERT ja KV Jyväskylästä PN2 VASERT CACIB.

Terveenä pysyminen, tutkitaan kuitenkin vasta 2-veenä, toivottavasti ei välissä lääkärissä käydä kuin rokotuksilla

Mitään isompaa ei ole ollut, muistaakseni yksi silmätulehdus, mutta käytiinköhän muuten muuta kuin 1v-rokotuksilla...?

Tärkeintä: tasapainoinen kasvu ja henkinen kehitys, laumadynamiikan säilyminen ja kaikin puolin helkkarin mukavana piskinä pysyminen.

Näkisin, että tää on toteutunut hienosti :) Sieni on edelleen hyvin järki koira, jonka kanssa on tosi helppoa ja mukavaa olla ja elää. Sillä on päässä palikat kohdillaan.

********

Tavoitteet 2013:

Aika hurjilla mennään varsinkin junnun osalta, mutta samapa se sanoa ne julkisestikin.

Luksi:
* FI KVA (ja samalla SM-kisoihin edellytettävät tulokset kasaan)
*Osallistuminen palveluskoirien SM, PM ja RM -kisoihin
*Muutama agilitykisa, koska koira nauttii niistä edelleen niin kovasti
*Se puuttuva SERT -> FI MVA
*Terveenä pysyminen

Sieni:
*Tokosta TK2
*Osallistuminen TOKO SM -kisaan joukkuekoirana (AVO)
*BH, AD, JK1, kenties HK1 (jos ei, niin ehkä sitten JK2?). Haku on mulle uutena yhä niin vieras laji, että hyvin hankala sanoa mitä tahtia koiran eteneminen tapahtuu ja milloin se edes on koevalmis, niin siksi tähän iso ehkä :D
*Agilityssä kisaamisen aloittaminen
*MH-kuvaus keväällä, luonnetesti mahdollisesti syksyllä jos siltä tuntuu
*Terveystutkimukset
*Terveenä pysyminen

6 kommenttia:

E kirjoitti...

Ei kait töppösille tule monen kuukauden loma nyt?

Anonyymi kirjoitti...

Onneks olkoon vaan Töppöselle ja koko tiimille! Joko siitä tehdään keväällä (korva)sienikoira?'

Tomi

laura kirjoitti...

Kyllä töppöset meinasi pitää talviloman, tekee varmaan ihan hyvää, kun koko syksy on ollut aika hinkkaamista. Mutta ei se nyt ihan kokonaan mene toimettomaksi, muuten se ei ole enää kiva...

Ja ehkä se voisi niitä sieniä alkaa opiskella.

Enni kirjoitti...

Pieksämäen pikkuholsku ilmoittautuu lukijaksi! :)

http://jarosejamina.blogspot.fi/
meidän treeniblogi, jos kiinnostaa

laura kirjoitti...

^kah, kiva! Jos kaipaat joskus treeniseuraa niin tuu ihmeessä mukaan, meillä on ollut holskujen tokomiittejä pieksämäellä :)

Enni kirjoitti...

joo olis kyllä tosi kiva jos ei meistä haittaa ole :) jos muistat niin ilmoittele jostain kautta kun seuraavan kerran pidätte