lauantai 24. marraskuuta 2012

Uraputki auki!

Sienen ensimmäinen koe tänään Pieksämäellä tokossa, tuomarina ihana Riikka Pulliainen. Holskuja oli paikalla upea neljän koiran edustus; meidän lisäksi pitkis Romeo (ALO1 170,5p) ja Sinna (ALO2 155p, nollasi paikkamakuun, muuten tosi kaunista katsottavaa ja mahtava vire!) sekä lyhkis Carma (ALO1 163,5p, TK1, seisomisen nollasta huolimatta). Näiden perusteella en allekirjoittaisi lainkaan, että holskuista ei ole mihinkään! Kaksi koiraa oli myös yleisössä, Sienen veli Ruka ja joku lyhkäinen puolivuotias pentu, jonka nimen unohdin jo. Ruka nyt on maailman sosiaalisin ja reippain mutta ei tämä toinenkaan paljoa hävinnyt, vaan edusti rotua hienosti kivalla olemuksellaan :) Mahtavaa!

Alokasluokassa oli 28 koiraa, joista kaksi oli jäänyt pois. Sieni oli numero 11., ja paikallaolot aloitettiin kuuden koiran ryhmillä. Olimme siis toisessa ryhmässä. Romeo oli numero 1 ja Carma 2 ja varsinkin Romeon puolesta jännitin niin saatanasti. Näiden jälkeen mun kaikki jännitys purkaantui ja iski uudestaan vasta kesken oman suorituksen...Luoksepäästävyys
: 10
Paikalla makuu: 10. Mähän en voi katsoa koiraa lainkaan kun olen poissa sen luota, ja olin nytkin naama kohti yleisöä, vasempaan vinossa. Olin saada sydärin kun silmäkulmassa oikealla sitten vilahti koira! Saman tien tuli että kytke koira. No se oli se viereinen bortsu joka oli ampaissut omistajansa luokse. Vilkaisin silloin mitä Sieni tekee, ja aivan patsaana pönötti. Ei kuulemma ollut tehnyt mitään kun viereinen lähti. Bortsu vinkui omistajansa jaloissa koko loppuajan ja se raastoi mun hermoja, mutta Sieni ei tainnut olla millänsäkään. Ylös ok.

Sitten kuvasin Romeon ja Carman ja kun molemmat sai ykköset, koko jännitys laukesi ja olin vaan niin iloinen niiden puolesta. Olisin hyvin voinut unohtaa mennä kehään omalla vuorolla, hajosi ihan koko pakka :D Hirveä jännitys iski sitten jossain remmiseuruun aikana, hyvä kun jalat kantoi kehässä. Ehhee, ei kisaamiseen koskaan totu, en minä ainakaan. Uuden koiran kanssa toki vähän eri asia, mutta silti.

Seuruu remmissä: 9. Normisetti, juuri Sienen tasoinen seuruu, eli käännökset ei ole valmiit. Muistin sentään tehdä sen täyskäännöksen oikealle! Juoksussa muistaakseni vähän pompotti mutta sekin on ihan treenaamattomuutta. Mulla on sellanen kutina, että en alussa riehuttanut niin kovasti kuin lopussa, video paljastaa muistanko oikein.

Seuruu vapaana: 8. Meinasi jäädä jälkeen ja otin lisäkäskyllä mukaan. Tässä mun mielestä näkyi että koira oli hämillään kun ei ollut saanut edellisestä palkkaa. Juoksu taisi olla siistimpi kuin remmissä?
Liikkeestä maahan: 10. Mä lähdin jo juoksemaan hallin nurkkaan koska evl:n luoksetulo aloitetaan aina sieltä, mutta kas hittoa, liikkuri sanoikin että "luoksetulo siitä". No juoksin takaisin :D. Noloa.

Luoksetulo: 10. Pääsee se kovempaakin, vähän lisää voimaa olisi ihan jees.
Liikkeestä seisominen: 10. Tuntui, että koira meinaa jäädä alussa, odotan itsekin videota että näen miltä se näytti. En tiedä ennakoiko se vai mitä.

Hyppy: 10. Otin sittenkin varmuuden vuoksi pannasta kiinni esteelle mennessä, ja koira meinasi silti karata, sivu-käskyllä en saanut sitä heti istumaan kun se kyttäsi vaan estettä. Onneksi oli pannasta yhä kiinni niin ei tullut vahinkoa :D Stoppi olis voinut olla vähän nopeampikin mutta varsin täydellinen oli opetukseen nähden, ei se parempaa osaakaan.
Kokonaisvaikutus: 9. En tiedä rankaistiinko mua siitä että tuomari on tuttu :D Oli siis ennen meidän seuran tokokouluttaja ennen kuin muutti etelään keväällä. Hää on siis nähnyt ja kouluttanut Sientä pentuna ja "nyt siitä puuttui se pieni paras terä, ei ollut niin iloinen kuin olisi voinut". Ei ollut minustakaan, kyllä se oikeasti reagoi mun jännitykseen ja pitkään palkattomaan suoritukseen ja oli välillä hämillään. Sanoi vielä, että huomista (näyttökoe) varten palkata sitä kehuilla ja riehutuksella enemmän kun se vastaa siihen niin kivasti. Varmaan olin itse alussa siis liian jäykkä. Video on tosiaan tulossa, iso analyysi tiedossa!

Yhteensä 189p, ALO1, sij. 1./26. Ei paskempi aloitus :D Olen tosi tyytyväinen, Sieni teki täysin tasoisensa suorituksen. Kevätpuolella sitten suuntana avoin luokka.

Kokeen päätyttyä kävin vielä kehässä ottamassa vähän seuruuta ja hypyn. Sieni oli tosi väsynyt, alokasluokassa meni kaikkiaan yli kolme tuntia ja luokan loppua sekä kisakirjoja odotellessa Sieni sai leikkiä Rukan, Romeon ja Sinnan kanssa ja hengailla välillä muuten vaan pihalla. Halusin vaan ottaa jotain pientä ja päästä palkkaamaan kehässä, koska se näyttökoe on huomenna samassa hallissa. Vähän nyt jäi epäilys mahtaako se jaksaa siellä heti huomenna mitään tehdä, mutta eipä mulla ole suuri usko muutenkaan tuohon nuorten koirien valmennusrinkiin pääsystä. Kirjoitin hakemukseenkin ihan suoraan, että pk-puoli on meidän ensisijainen intohimo, ja että tokossa tavoite on "vain" TVA, ei todellakaan mikään maajoukkue-edustus tai edes menestyminen SM-kisoissa. 14 koirakkoa on hakenut piirin alueelta ja sinne valitaan joku 6-8 käsittääkseni. No, onpahan kokemus.


Kuvat (c) Sini, kiitos taas :)

VIDEO (C) Hannu Majava
LISÄÄ KUVIA (C) SM
LISÄÄ KUVIA (C) HM & AM

6 kommenttia:

E kirjoitti...

Hyvä sipula - ei tytöt ole rupusakkia, kuten k&t väittävät!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hienosta suorituksesta :). Hyvä te!

-Aija,Arco, Kepa ja Oksi-

Hyrsky mudin Johanna kirjoitti...

Hiano Siäni! :) Onnea mallikkaasta kisadebyytistä!

Tiia ja Arto kirjoitti...

Hyvääää!

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi Sieni ja Laura! Te olitte kyllä niin superhyviä että!! Kiitos Laura hirmuisesta tsempityksestä. Jo pelkästään holskuporukan mielttömän hyvä yhteishenki pisti yrittämään parastaan... oikeesti, tokokin voi olla kivaa...! :)

Anne ja Romeo

Romeon treeniblogi kirjoitti...

Teidän video löytyy täältä

http://www.youtube.com/watch?v=PmI0gzqAcQM&list=UUxddiTcoHkHEGp11Ywhm4xw&index=1&feature=plcp

ja kuvia

http://nonomooreromeo.kuvat.fi/kuvat/PIEKS%C3%84M%C3%84KI+tokokoe+24.11.2012/

ONNEA tälle päivälle! Uskon teihin. :)