torstai 22. marraskuuta 2012

Tokoa, ilmaisut

S & F & I kanssa laajiksen kaukalolla.

Töppönen aloitti tekemällä kokeenomaisesti ketjutettuna seuruun, ruudun, metallin ja ohjatun. Palkka jätettiin yhdessä autolle. Seuruussa S käskytti ensin pitkän pätkän juoksua ja koska mulla oli kylmä, lähdin reippaana juoksemaan varsin lujaa. No se vaan jatkui ja jatkui ja aloin siinä sitten huohottaa ihan tosissaan, ja sen jälkeen mua nauratti, että se siitä kokeenomaisesta... :D Hitaassa käynnissä koira meni laamamoodiin, piti paikkansa mutta kontaktista ei hajuakaan. Ärähdin siitä ja kehuin sitten kun paransi taas. Muuten ei ihmeitä, ihan siistiä työtä oli. Ruutu oli vasemmalle, merkki ja ruutu näkyi tosi hyvin kaukalon tummaa hiekkapohjaa vasten. Ja mitä tekee sankarimudi - menee merkiltä suoraan taakse johonkin 5m päähän missä ei ole yhtään mitään, ja tipahtaa maahan :D WTF! Käskin sen uudestaan merkille ja nyt löysi ruutuunkin ja loppu oli hieno. Metallinouto ilman hyppyä kun sellaista ei ollut matkassa. Nostossa oli jotain, en nyt muista jäikö kapula pystyyn vai mitä siinä kävi, mutta kohtuu nopea oli pikku säädöstä huolimatta. Paluukin hitaalla laukalla (?). Ohjattu samalta merkiltä kuin ruutu, ja pyysin ruudun puoleisen eli vasemman. Se oli hieno, ei sotkenut ruutuun lainkaan. Noudoissa odotin tosi pitkään liikkurin käskyjen jälkeen ennen edestä sivulle siirtoa, ei meinannutkaan ennakoida. Tästä pääsi palkalle, mutta nyt mudi ei tajunnut juosta autolle vaan jäi siihen matkalle ruutuun pyörimään että täälläkö se palkka on... no ei ole hei vaan just siellä mihin se hetki sitten yhdessä jätettiin :D Sillä ei ollut ajatus ihan kirkkaimmillaan kyllä tänään.

Sieni teki F:n kanssa paikalla istumisen. Mä olin näkyvissä, aika n. 2,5min. Hieno :) Hetkeksi autoon ja omalla vuorolla katsottiin seuruuta, ajattelin vain käännöksiä, ei mitään isoa hinkkausta enää ennen lauantain alo-koetta. Mutta sunnuntaina on se nuorten koirien tokoringin pääsykoe, siinä on yhtenä liikkeenä vähän aloa pidempi seuruu jossa hidas + juoksu. Mun koira ei ole koskaan tehnyt hidasta seuruuta niin S halusi nyt kokeilla sitä meillä ja käskytti jonkun tollasen oletettavan kaavion. Mä sekoilin ihan urakalla, vas. käännökset meni perseelleen ja täyskäännöksen tein vasempaan vaikka Sieni osaa sen tällä hetkellä vain oikeaan ja ja ja... mutta se hidas käynti oli yllättäen tosi hienoa! Erikseen sitten vielä niitä käännöksiä, tein omaan tahtiin mitä sattuu ja S merkkasi (Sienen tasoon nähden) hyvät joista heti palkkasin. Vasemmalle sitä pitää auttaa aika kovasti että kääntyy, jos en auta, se vaan hajoaa :D Lopuksi S vielä käskytti jäävät, jatkoin vain seuraamista ja S merkkasi koska palkata siitä. Ei ennakoinut ollenkaan tänään, jes!

Otin myös haun ilmaisutreenit (nro. 6) Sienelle. Kolme toistoa, S siirtyi joka kerta parkkiksella eri paikkaan, vikalla oli kyykyssä vähän pöpelikön puolella. Ekalla koira räkäisi rullan mun jalkoihin ja vaadin nostamaan kunnolla ennen kuin jatkui. Toka oli hyvä. Vikalla se "metsä" selvästi häiritsi ajatusta, Sieni lähti jo ihan eri ilmeellä, kävi maalimiehen luona, kiersi sen ympäri ja tuli täysiä takaisin. No lähetin uudestaan, nyt olisi ehkä ottanut rullan itsekin, mutta hihkaisin silti avuksi "anna". Loppu hyvin.

Ei kommentteja: