sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Valintakoe

Tänään ajeltiin uudestaan Pieksämäelle Suur-Savon kennelpiirin nuorten koirien tokoringin valintakokeeseen. Hakijoita oli 14, mikä on kuulemma paljon, ja kaikki pääsivät näyttämään taitonsa. Suurin osa hakijoista oli meidän seurasta tai muuten samasta kaupungista ja tuntui melkein kuin treeneissä olisi ollut :D. Me mentiin Satun ja Igan kanssa samalla kyydillä. Pelkäsin vähän että Sieni juttelee Igan kanssa koko matkan takapaksissa väliseinän yli ja on ihan poikki sitten kun pitäisi ruveta hommiin, mutta onneksi olin väärässä.

Mitään palautetta ei saatu kesken kokeen, sähköpostilla lupasivat viikon sisään pienen yhteenvedon kullekin ja tiedot ketkä valitaan. Kokeessa ei ollut tarkoitus niinkään arvostella teknistä osaamista, vaan enemmänkin ohjaajan ja koiran yhteistyötä ja katsoa kenessä on sitä potentiaalia. Erikseen vielä sanottiin, että koiria saa kehua ja palkata tempuin tms. (ei namia/lelua) kehässä. Mua ei jännittänyt etukäteen yhtään, mutta ennen yksilöliikkeisiin menoa se taas hulahti ihan hirveellä voimalla, ja unohdin kaikki mun pläänit :( Mun piti vetää kunniakierros pitkin kehää yms mutta vittu että olin vaan jäykkänä. Sieni ei vastannut niihin mun kuppasiin kehuihin ollenkaan niin kivasti kuin voisi ja tää mua jäi kauheasti harmittamaan. En nyt osaa sanoa onko ongelmana vaan minä (=kehu kunnolla) vai onko tää ihan oikea ongelma. Oli vähän huono idea aloittaa koeura tälleen - tiedän että Luksi 4,5v ei ikinä tekisi samassa hallissa kahtena peräkkäisenä päivänä palkatonta kokeenomaista suoritusta. Tai tekisi, mutta se jälkimmäinen päivä ei varmana olisi kovin kummoinen. Sieni ei ole koskaan tehnyt kokonaista alokasluokkaa palkatta, joten se eilinen oli sille jo ihan riittävä. No ei, kun sitten tänään uudestaan, samaan paikkaan ilman mitään palauttavia treenejä muuallakaan! Reiluus huipussaan, not.

Sieni oli paikallaoloissa toisen ryhmän eka koira. Ihan normisuoritus, maahan menon haluan jatkossa vielä nopeammaksi.

Yksilöliikkeissä oltiin numero 6. Edellinen koira joutui keskeyttämään kokeen ontumisen takia ja mulle tuli kiire kehään. Olin heitellyt sienivinkua pihalla ja siitä sitten lennosta vaan sisälle.

Seuruu vapaana, "vähän alokasluokkaa pidempi kaavio, jossa suoralla juoksu + hidas": no olihan se. Oli paha mieli laittaa koira tekemään kokeessa pitempää kaaviota mitä se on sitä ennen koskaan ikinä tehnyt palkallisenakaan, niin ja sitä hidasta käyntiä oli kokeiltu se yksi kerta tai jotain. Mutta Sieni ei hyytynyt lainkaan, teki ihan oman tasoisensa suorituksen, eli ne käännökset puuttuu. Hitaassa ihanan intensiivinen, juoksu vähän hajoaa.

Luoksetulo (alo-luokan mukainen): samanlainen millä sai eilen kokeessa kympin. Mä toivoisin lisää voimaa. Ei ehkä vauhtia tai tulee ongelmia stoppien kanssa, mutta sellaista.. no, voimaa? Sieni nyt ei kyllä ole koira josta tulee ekana mieleen sana voimakas, mutta silti. :D

Nouto/noutokapulan pito perusasennossa 5s ajan: ei osaa noutaa, joten valitsin pidon. Ja koska hää on palveluskoira, ilmoitin että se tekee sen edessä. En tiennyt pitääkö siinä olla jotain luovutuksia (eteen tuloja) kanssa, ja taisin vaan sanoa että tää tekee tän näin koska ei osaa muuta :D Eli koira istumaan, menin sen eteen, sain antaa kapulan itse, liikkuri otti aikaa ja sanoi koska saa pyytää irti. En katso koiraa koska se ottaa painetta siitä, eikä tietoa siis pitikö hienosti vai pyörittelikö tms.

Vapaavalintainen liike, otin alokasluokan hypyn. Ohje oli valita jotain kivaa mistä koira tykkää. Ajattelin ensin liikkeestä maahan menoa, mutta siinä tulisi taas sitä seuruuta ja onhan se nyt jo ihan tarpeeksi sitä vääntänyt palkatta yhteen viikonloppuun. Ehkä oon vähän ylihysteerinen itse sen suhteen? No, hypylle mennessä juttelin että hyppäämään, ja koirahan meinasi lähteä. Muutaman askeleen kerkesi livistää ennen kuin mylväisyni meni perille ja koira tuli takaisin. Huhheijaa. No, käskystä sitten hyvä hyppy ja ok stoppi, hienosti liikkumatta kun menin koiran vierelle. Sivu-käsky vielä ja täähän on mennyt hyvin. Sienipä sitten otti ja loikkasi sen hypyn yli uudestaan alkupaikalle :D Tässä mitään sivulle istuta kun ei ole vielä tarpeeksi loikittu. Aloin nauraa ja yritin käskeä sen sieltä yli sivulle, mutta tyyppi vaan heilutti häntää. Kutsuin sen sitten pois. Tuskin nyt tähän kaatuu meidän osalta, ainakin se väläytti kuinka hauskaa hyppääminen on :D

Päällimmäinen fiilis nyt kyllä on se, että mä olin niin saatanan urpo enkä riehunut siellä kehässä kunnolla liikkeiden välissä. Se vähän mitä yritin kehua, ei mennyt kunnolla perille. Aaaaargh! :/ Just kun oli tarkoitus esittää iloista tekemistä niin ryssin sitten sen. Jee jee. Tieto valituista ja pieni palaute kaikille luvattiin viikon sisällä.

Ei kommentteja: