tiistai 13. marraskuuta 2012

Tokoa ja yrjöä

Yrjö kävi kylässä, ilmeisesti vain pikaiseen mutta sitäkin ärhäkämpänä. Sieni oli kivasti siis oksentanut pitkin autohäkkiään. Olin tänään muutaman tunnin keskustassa asioilla ja koirat oli autossa mukana. En keksi mitään outoa mitä se olisi syönyt, ja eka ajatus oli että nyt se toi jonkun vitun pöpön sieltä näyttelystä. Töppösellä oli joskus vuosi sitten joku tosi ärhäkkä mahapöpö, se meni niin huonoksi ja oksensi ja paskoi ihan reilusti verta, että piti mennä tippaan. Jotain vastaavaa siis tietysti heti ounastelin, jätettiin illan tokot väliin ja kyttäsin koiraa ihan huolesta soikeana. Sieni ei ole kuitenkaan yrjönnyt lisää, paska on kiinteää ellei päinvastoin jopa vähän turhankin kovaa, ja koira on normaalin pirteä. Ehkä se oli kuitenkin syönyt jotain huonoa? Mikään herkkämaha se ei todellakaan ole joten vähän siksi kummallista. En muista onko se juuri koskaan yrjönnyt muuta kuin sulamattomia luun kappaleita, ja sellaisia ei nyt ollut - tosin olihan sillä ollut aikaa hävittää todistusaineistokin. Savustettuja isoja lumpioita niillä on tuossa kyllä ollut viime viikolla, ja pyörii noita edelleen lattialla. Ja ehkä se koira oli pyörinyt häkissä niin että näytti että sitä oksua on enemmän kuin oikeasti olikaan?

Vime päivinä on treenailtu pihalla tokojuttuja. Töppönen on tehnyt tunnaria, ja kas perkelettä, sehän on oikeasti hajoamaisillaan eikä se kokeessa sattunut väärän nosto ollut mikään vahinko! Olen vielä ennen iltaruokaa ottanut kupin mukaan palkaksi, ja koira on niin kierroksilla että paluuvauhti on hyvä mutta se myös härkkii kapuloita o_O Jos ei ihan nosta vääriä niin talloo ne tosi rumasti ja on kovin hätäinen. Tänään ehti taas nostaa väärää, mistä vähän moitin ja kutsuin koiran pois sieltä. Rauhoittelut ja uusinnalla oli siistimpi. Korjauskuurina kaadoin sitten keittiön matolle parikymmentä väärää, istuin naksun kanssa viereen ja pistin oman sinne etsittäväksi. Kolme toistoa, siirsin joka kerta asetelmaa (tää liike ei vaan kestä samanlaisia toistoja meillä, mutta jos vaihtaa vähän kapuloiden paikkaa ja kuviota, se auttaa), joka kerta oli hyvä nenätyö. Ehkä riittää, että kapuloita on nyt vähän aikaa taas se miljoona, niin se ei härki niitä.

Sieni on duunaillut alokasluokan liikkeitä; seuruuta, jääviä ja luoksetuloa. Intoa on ollut kauheasti, yksi ilta oli iltaruuan seassa jauhelihaa ja hyvä kun housuissaan kesti elikko :) On esittänyt todella täpäkkää seuruuta! Seisomiseen oikein päin käsiapu. Sivulle nousu/istuminen kuosissa, maasta sivulle jopa ennakoi vähän. Hankalaa saada ennakoimattomaksi mutta täpäkäksi, jos se makaa kunnolla, niin se nousukin on helposti vähän jähmeä sitten. Luoksetulossa ei tartte enää apua sivulle, vaan tulee yhdellä käskyllä perille asti. Ihmeellistä, sehän oppii :D

Ei kommentteja: