torstai 15. marraskuuta 2012

Tottelevaiset

Aamupissalla vähän normaalia 5min kusetusta pidempi n. 30min lenkki. Mun kämpän läheltä menee ihana metsäpolku missä jopa mudi saa olla irti, kun näkyvyys on niin hyvä ja ehdin varmasti ajoissa kytkeä sen :) Otin kotoa yhden sukan ja yhden pienen pehmolelun mukaan ja tehtiin pudotetun nouto. Mudille sukalla n. 150m ja hollannikkaalle lelulla n. 50m matkalta. Molemmat lähti ziljoonaa ja palasi yhtä lujaa lelunsa kanssa. Sieni nouti toki ensin omansa pois mudin radalta. Koska Sieni tekee hakua ja jälkeä, tajusin tänään, että sen kanssahan voisi tehdä etsintäkokeen osioita ihan ajatuksella ja käydä sielläkin joskus sitten. Tarkkuutta ei oo tehty ollenkaan mutta pudotetun klaaraa, tosin meillä on aina joku polku tai joku ura, ihan maastossa en oo koskaan älynnyt tehdä.

Tänään oli hakuryhmän tottikset, jossa oli käynyt pieni kato ja mun lisäksi tuli vain yksi. Oltiin pk-kentällä. Mudi aloitti metallihyppynoudolla. Ekalla nosto oli kohtuullisen hyvä, mutta ei niin hyvä, että olisin palkannut suoraan, vaan annoin koiran tulla kapulan kanssa paluuhyppyyn. Mudi piti kapulaa niin löysästi (ja ennakoi palkkaa?) että se tippui hypyssä :D Hörähdin nauramaan sille ja otettiin uudestaan. Nyt oli hyvä suoritus, otin muutaman missä palkka heti nostosta ja muutama missä piti tuoda esteen yli takaisin saakka. Jotain tälle on ehkä tapahtunut, en tiedä oliko ratkaisu niinkin yksinkertainen kuin ärähtää kapulalla pelleilevälle koiralle? Nostaa nyt meinaan paljon siistimmin ja nopeammin, ja tää on jatkunut jo vähän aikaa, ei voi olla sattumaa :D

Jäävistä tein maahan + tänne (vapautus vauhdista) ja normi istu pk-tyyliin. Vähän seuruuta muuten vaan, kaveri otti just koiraa autosta ja sain hyvää häiriötä. Muutama hyppy ja pk-A pallolla menosta palkaten, pointtina oli että tehdään se este mikä on mun edessä, ja hyvin mudi tiesi. Sitten heiteltiin vähän aikaa narupalloa muuten vaan, mudille teki varmaan ihan hyvää tällaiset hyvänmielentreenit välillä :) Sitten autoon keräämään kateusviettiä.

Sieni teki tokon alon liikkeet makkaran ja vinkutennispallon voimin. Kaveri koirineen aloitti samalla aika lähellä kentällä. Otin Sienen autosta suoraan hommiin, mikä oli vähän ehkä epäreilua, ja sen oli vähän vaikeaa orientoitua. Seuruussa tein ensin n. alon kaavion. Ekassa vas. käännöksessä koira katsoi toista koirakkoa ja törmäsin siihen oikeen kunnolla kun se ei lähtenyt lainkaan käännökseen mukaan -> annoin tulla että nyt haloo töihin siitä. Se kestää kyllä aiheesta sanomisen ja kunhan moitin, ei sille tartte lainkaan mitään karjua :) Sen jälkeen paransi, pari kontaktikatkoa siellä oli kun otti häiriötä siitä toisesta koirakosta. Ensi kerralla muistan vähän viritellä sitä ensin, ja yleensä nyt käytän ainakin pissillä treenikentän laidalla ennen aloitusta, nyt ne oli vaan käyneet just 5min sitten kotoa lähtiessä eikä ollut fyysistä syytä, niin unohtui se henkinen... kyllä sille mun mielestä vois alkaa vähän huomauttaakin jo, että tollanen ei ole sallittua, mutta reiluuden nimissä on sen ensin annettava katsoa missä ollaan ja mitä tehdään ja vasta sitten tarvittaessa puuttua.

Vapaana seuruun kaavion sijaan pari palkattua liikkeelle lähtöä ja yksi suora + vas. käännös, joka oli paljon parempi kun koira oli kontaktissa. Aika pökkelömalli se on silti edelleen, käännökset ei ole vielä sujuvia liikkeessä.

Liikkeestä maahan hyvä, nyt ei ennakoinut loppuperusasentoakaan.

Luoksetulossa vapautus vauhdista palloon.

Liikkeestä seisomisessa pieni käsiapu, loppu hyvä tässäkin, pallo.

Hypyssä pallo pamahti koiran ja hypyn väliin menohypyn jälkeen ilman seiso-käskyä.

Oltiin vielä avuksi kaverin koiralle, pidin Sienen perusasennossa kontaktissa kun kaveri seuruutti omaansa ympärillä. Otti ihmeen paljon häiriötä. Yleensä ollaan kai tehty paikalla olot eka ja Sieni on voinut samalla "tarkistaa" ketä on paikalla, ja nyt kun ei moista ollut, sen oli vaikea keskittyä kun se ei tiennyt mikä se koira oikeen siellä on? Tai sitten sillä on ne hemmetin juoksut tulossa, tai jotain, koska vähän outo se vaan oli.

Ei kommentteja: