tiistai 15. toukokuuta 2012

Tokoa

Möllitokojen toinen osa, avo (3kpl) ja voi (2kpl). Tuomaroinnin jälkeen treenasin omia.

Luksille ensin luoksetulo voi/evl-merkeillä. Kutsuin koiran olan yli leluun ollessani poistumassa stoppimerkkien puolivälissä.

Merkkinä vihreä kukkaruukku, lähellä kentän reunaa jossa putkipainoja yms. Ekalla koira kiersi laajalla kaarella merkin taa, selkeästi ei ollut ihan varma. Kehuin ja otin uudestaan. Nyt seisotin koiraa tosi pitkään merkillä, koska ruutu oli melkein hallin oven edessä ja toinen koirakko oli juuri menossa sieltä ohi. Odotettiin että ne poistuu. Luksi malttoi hyvin odottaa merkillä. Ruudun vieressä oli hyppy, ja se hämäsi munkin koiraa. Kaartoi kuitenkin ruutuun itsenäisesti vaikka aika banaaniksi meni kaari. Jäi tosi eteen osin nauhojen päälle, ja annoin toisen ruutukäskyn, millä haki sisään asti, mutta plätsähti myös ilman lupaa maahan. Sillähän on automaattimaahanmeno koska joku ei ole jaksanut opettaa muuta, joten menin palkkaamaan ruutuun.

Seuraamiseen pyysin avustajan liinan päähän, tehtiin kuten sunnuntaina leirillä. Ensin pyysin viisi askelta ennen pidätystä. Koira oli tosi terhakka ja oli vetänyt ihan sekona vastaan. Toisella otoksella pyysin noin 15 askelta. Liinapidätyksen alkaessa koira vastusti taas tosi pontevana ja suorastaan hönki :D. Oli niin määrätietoinen että lopetettiin tähän. Tää toimii meille tosi hyvin!

Vikana vielä paikalla istumisen jättö Watin ja Miran kanssa, L Miran vieressä reunassa. Koira meni ihan piippausmoodiin kun narttu tuli viereen ja piti vähän kovistella :P Istuminen oli kuitenkin hyvä ja palattiin palkkaamaan koirat poistuttuamme vaivaiset muutaman metrin matkat.

Sieni pääsi duunaamaan alkuun ryhmäpaikkamakuun Igan ja Fridan keskellä. Pistin vas. jalan vähän eteen avuksi, että meni varmasti suoraan maate. Maahan menot ok, mutta jättökäskyllä "pysy" pentu halusi nousta sivulle. Autoin käsimerkillä. Aika oli varmaan pari minsaa, välipalkkailin monesti.

Sitten tehtiin seuruuta. Otin sienivingun kainaloon, koiran sivulle (unohdin, että se piti käskeä istumaan ja mennä itse perusasentoon) ja lähdin liikkeelle. Pari kolme askelta se tulee hyvin, sitten väljähtää. Jos nyt teen kuitenkin tälleen, niin se kolme saa tässä vaiheessa riittää. Tein myös niin, että vasen käsi oli koukussa kainalossa ja syötti koiraa aina välillä. Toimii.

Lopuksi käskytetty luoksetulo Igan kanssa vastakkaisiin suuntiin. Jätettiin koirien väliin kohtuullisen reilu matka, että saadaan onnistumiset. Oli oikein hieno, palkka vauhdista :)

Sieni sai vielä juosta Watin kanssa pellolla. Ei pärjää kelpie vauhdissa paskaholskulle ja sekös sitä vitutti. :D

Ei kommentteja: