perjantai 18. toukokuuta 2012

Kyllä kisaaminen on mukavaa!

Pieksämäellä kokeessa, evl-koiria 6kpl, me viimeinen pari. Oltiin oltu edellinen päivä mökillä ja aamulla koira oli jotenkin vähän vaisu. Outo. Oli kevään eka +20 -päivä ja se varmaan verotti voimia. En tiedä, mä en vaan pysty ymmärtämään tätä koiraa :( En tiedä mikä mielentila sillä on ja jos tiedänkin, en osaa juuri vaikuttaa siihen. Se leikki hallin ulkopuolella oikein kivasti.

Miestuomari, silti kehäänmenotarkastus onnistui vallan ok.

Paikalla istu: 9. Oli kuulemma hieman haistellut.

Paikalla makuu: 8. Vikana alas (malttoi hienosti!), ekana ylös. Tartti tuplakäskyn sivulle nousuun. Tapahtuu sitä sitten sellaistakin näemmä, tylsäähän se olis jos olis aina samat virheet! Tietäis vaikka mitä treenaa, mutta ehei, kun arpoo aina uudet mokat niin jännitys säilyy läpi elämän!

Yksilöliikkeet kahdessa osassa, normijärkkä, ruudusta poikki. Pieksämäellä aina :P

Seuruu: 8. Aika armolliset pisteet. Normikäynti oli kasin arvoista, kontakti pätki paikoin kuten aina. Hidas käynti tuntui tosi tahmalta, sitä oli pitkä pätkä, pelkäsin että koira hyytyy. Juoksussa taas heräsi liiankin henkiin, pompotti ja keuli.

Zeta i-m-s: 7. Koira oli hajamielinen, mutta kuitenkin piti kontaktia ekalla suoralla kun annoin käskyn. Ei mennyt silti perille, jäi seisomaan.

Luoksetulo: 0. Kerta se on ensimmäinen kun senkin voi nollata! Hyvä mudi! Stoppi onnistui mun silmään tosi hyvin, sitten en tiedä mitä tapahtui. Vauhti oli ihan normaali, ei mikään sekopäisen luja. Ekaan maahan-käskyyn ei reagoinut mitenkään, toisella pysähtyi seisomaan, kolmannen karjaisin niin että meni varmaan koirat katsomossakin maahan. Tuomari sanoi, että noinko sä käsket kotona miestäkin... ja että olisit antanut tulla läpi, niin olis tullut jotain pisteitä. Sanoin, että ennemmin nollaan mutta mun koiralla ei oo mitään asiaa paahtaa sieltä läpi, jo on kumma kun ei sana kuulu!

Ruutu: 0. Merkiltä oikeaan, merkki iso kirkas oranssi kartio, oikein loistavan erottuva. Zetan tummansiniset pienet merkit oli oikeasta merkistä hieman oikeaan, siis ruudun suuntaan, hyppy oli vasemmalla. Ja mitä tekee mudi, sinkoaa eka suoraan ruutuun, sitten tarjoaa sitä pientä sinistä merkkiä, sitten hyppyä, sitten uudestaan pientä sinistä. "Kusettaakohan se nyt vähän sua?" Häntä tötteröllä paineli pitkin poikin eikä kuunnellut mitään. Otin sitten aika kovaa että nyt HALOOOO että sain sen pysähtymään aloilleen ja lopettamaan sen vouhkaamisen. Silti piti mennä lähemmäs oikeaa merkkiä auttamaan se sinne. Loppuosa liikettä saatiin tehdä treenin vuoksi ja hienohan se olisi ollut. Jatkoin seuraamista kehästä ulos, käskin koiran maahan, pistin sille remmin ja seurautin sen autolle. Matkalla se sai kolmesti liinapakotteen ja napakan kiellon kontaktin pudottamisesta. Autolle tullessamme maahan, liina irti ja koira autoon. Palkka jäi saamatta.

Ennen vikaa osaa keskusteltiin vähän siitä kuka käskee ja mikä oli homman nimi. Mietin, että jos vaan keskeyttäisin kokeen ja lopettaisin koko homman tähän, kun ei tässä taas ole yhtään mitään järkeä. Jatketaan joskus kymmenen vuoden päästä eläkkeellä sitten. No, päätin olla reipas ja mennä kehään vaikka vaan tapellakseni koiran kanssa siitä tarviiko totella vai ei.

Ohjattu: 10. Arvoin vasemman. Tehtiin eri tavalla, hallin takanurkasta aloittaen, kapulat yleisön puolella. Tooosi hidas merkki, kapulalle laukalla, paluu kanssa hidas. Odotin jotain seiskaa mutta tuomari sanoi että siinä oli hieno virheetön suoritus. Onko pelkkä virheetön 10? Täydellinen tai edes erinomainen on aika eri asia ja siihen kyllä sisältyy ehdottomasti edes kohtuullisen luja vauhti.

Metallinouto: 10. Samanlainen, millä yleensä saamme jonkun 8-9... tää tyyppi kyllä antoi kaikille tasaiseen anteeksi hitauden. EVL:ssä ei minusta enää pitäisi. Tuskin se edes ajatteli että meille voi antaa mitä tahansa kun ykköstä ei enää millään tule, kun se tosiaan näkyi muidenkin suorituksissa, että vauhdilla ei ollut niin väliä.

Tunnari: 9. Taisi vähän pyöräyttää kapulaa luovutuksessa.

Kaukot: 8. Aika jähmeetä mutta teki kaiken ekalla, jossain oli tullut jonkun verran eteenpäin.

Kehuivat, että muut hyytyy kohti loppua, niin tää alkaa parantaa. Sanoin, että käytiin vähän nurkan takana keskustelemassa kuka käskee. Se kuulosti ehkä vähän pahalta, tuli mieleen vasta jälkeen päin. :D

Tällä kertaa mudi pääsi palkalle. Hallin ulkopuolella oli edellinen koira, näin että oli irti. Olivat juuri menossa siitä ohi, joten käskin mudin maahan ja odotin hetken. Olivat menneet ohi linjaltamme ja ohjaaja alkoi kytkeä koiraa, niin vapautin mudin juoksemaan autolle palkalleen. No se koirahan tempaisi itsensä irti vasta pannasta pitävältä (?) ohjaajaltaan ja kävi mudin kimppuun. Siellä me sitten juostiin koiramöykyn perässä, lopulta tajusin huutaa "tule" ja mudi jopa totteli, niin saatiin molemmat omista koiristamme kiinni. Henkinen puoli sai varmasti ison kolahduksen mutta fyysiset vammat taisi jäädä kuolaantuneeseen turkkiin ja kipeytyviin lihaksiin. Mudi parka, vaikka se nyt oli mikä oli taas tänään, niin ei palkalle vapautettuna kenenkään pitäisi antaa sille selkään. :(

Yhteensä 207p, kolmostulos, sij. 4/6. Ne kaksi viimeistä keskeytti molemmat. Olipa taas vitun hyvä reissu hei!

2 kommenttia:

Pinja kirjoitti...

Voi paska:( Toi on se mitä ei ikinä, ikinä soisi tapahtuvan. Tsemppiä teille molemmille.

Pinja kirjoitti...

Ja sit vielä, kaikkien näiden meidän paskojen kisojen jälkeen oon tullut siihen tulokseen, että mitäpä niistä huonoista tuloksista, elämässä on niin paljon muutakin. Käydään kokeissa kun käydään, toko on kuitenkin lajina niin meidän juttu ja sitä on kiva treenata. Ei ne epäonnistumiset oo kivoja, mutta mielummin meen epäonnistumaan kuin en mee ollenkaan, tiedänpähän taas, mitä uutta keksiä treeneihin. En osaa oikein pitää tätä kovin vakavana.