sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Saatanan vire.

Kiitos Nina saatanan vireestä :D

Tokokokeessa Kangasniemellä Riikka Pulliaisen tuomaroitavana. Sini & Ruka tulivat katsomaan (kiitos kuvaamisesta ja seurasta!) ja käytiin sitten kokeen jälkeen pentujen kanssa jäljellä ja lenkillä (siitä oma postaus jahka olen käsitellyt kuvat). Koepaikalla olin just sopivan ajoissa, että ehdin kusettaa koirat kentän ympäri, pitää töppöstä hetken katselemassa kanssakilpailijoita, laittaa sen hetkeksi autoon ja ottaa sieltä sitten hommiin. Nakkirasiat oli taas matkassa. Oltiin koirakko numero 2, yhteensä meitä oli 6kpl.

kehäänmenotarkastus: siivosti oli koira.

istuminen: 10. Ei moitittavaa. Valmistelin koiran huolella, ja jättö onnistui :)

makuu: 8½. Oli kuulemma vähän haistellut. Maatuminen ja nousu olis voineet ehkä olla aavistuksen ripeämpiä, mutta olen tyytyväinen että kuunteli omat käskyt ylipäänsä. Arvostelua odotellessa koira alkoi kiljahdella. No niin, kun nää menee aina tässä järkässä ja sitten pääsee palkalle, kyllä mudi tietää. En saanut sitä kerta kaikkiaan seuraamaan nätisti kehästä ulos :P Ens kokeessa saa jäädä ilman palkkaa perkele kokonaan tässä välissä.

Loput liikkeet kahdessa osassa, sekoitettuna, ihanaa! Vielä mieluummin oisin tehnyt kaiken putkeen, mutta parempi tämäkin kuin se normi ruudusta poikki.

ruutu: 0. Merkiltä oikeaan. Zetan merkkejä oli selvästi aloituspaikasta takaoikealla. Koira haki hyvin ruudun ja hyvin myös merkin. Lähetyksessä se katsoi sivulleen vasemmalle, en tiedä johtuiko se siitä vai mitä helvettiä. Sinkosi taakseni sinne zetan merkeille. Siinähän ne käskyt sitten menikin. Tein kuitenkin liikkeen loppuun, merkki oli hyvä, ruutuun LUJAA, maahan hyvin. Kun olin kääntynyt ruudun kohdilla ja menossa poispäin, koira lähti tulemaan sieltä. Näin sen silmäkulmasta, pysähdyin ja karjaisin sen takaisin ruutuun ja maahan. Tän jälkeen ei kukaan enää käskyttänyt mutta otin liikkeen itse loppuun. Voi helvetti että on hyvä fiilis jatkaa, kun nollaa ekan liikkeen, jossa on vielä nelosen kerroin! :P

seuruu: 8. Z-liikkeen muotoinen kaavio, joskin pidemmät sivut. Käynnissä joku stop ja paikalla käännöksiä, juoksussa ei mitään, hitaassa stop ja sivuaskeleet. Painoi ihan perkeleesti, juoksussa pompahteli yms "kivaa".

metallihyppynouto: 7. Hiiiidas nosto, palautus kuitenkin laukalla (?), tuli liian tiiviisti eteen toinen tassu mun kengällä. Sivulle tulossa pompahdus. Koira meinasi karata kehästä palkalle ja kitisi kun siirryttiin seuraavaan liikkeeseen.

zeta: 9. i-s-m. En tiiä mistä meni pisteet. Asennot oikein, seisomaan jäi toinen jalka vähän takana mutta näinpä pysyi kuitenkin :) Tuomari sanoi lopuksi, että varsinkin kun oon menossa messariin, niin tarkkana että merkkien väliset linjat on suorat eikä varsinkaan harhaudu yhtään sinne ulkopuolelle. Ehkä se tästä meni se yksi piste nytkin. Huomasin itsekin, että kävelin jotenkin löysästi ja oudosti.

***

tunnari: 8½. Kapulat oli ympyrässä, meni kaksi liki täyttä kierrosta ja otti oman siis toisella kertaa sen kohdalle osuttuaan. Palautus ravilla (-1), luovutus hieman vino (-½). Tuomari tykkäsi Luksin nenätyöstä. No sen tiiänkin, Riikkahan on meidän agiseuran tokokouluttaja :)

luoksetulo: 6. Jättöpaikka kentän nurkka, ja kehänauhat alkoi juuri lepattaa tuulenpuuskassa. Koira vähän katseli niitä jo nurkkaan kävellessämme. Oli noussut seisomaan poistuessani, ja seisoi siellä aika surkeen näköisenä luimussa. Kävi mielessä, karjaisenko maahan, mutta arvasin että se johtui niistä nauhoista eikä ole koiran vika jos sitä pelottaa. Kutsulla lähti tuhattamiljoonaa selvästi huojentuneena kun sai tulla mun luo. Tästä syystä stoppi ei mikään kovin hyvä, vauhtia oli aivan liikaa. Pysähtyi kuitenkin! Maahan parempi, vika pätkä kanssa hyvin vauhdilla ja siihen nähden muistaakseni suht siivo kiepahdus sivulle. Nytkähti liikkurin "käskystä" joka kerta, mitä ei ole tehnyt ennen, joten ilmeisesti meillä on kohta ennakointiongelma, kitoooos! :P Olisi ollut kuulemma kasi ilman sitä seisomaan nousua, tuomari sanoi että se oli pelästynyt sitä nauhaa ja noussut, mutta ei liikkunut yhtään. Voi harmi. :( Kehuin koiran kunnolla ja hyppyytin sitä vähän rintaani vasten ja se vaikutti olevan aivan ok.

kaukot: 9. Meinasin tirauttaa parit kyyneleet ilosta :D Kaikki vaihdot ekalla, pikkasen oli liikkunut, siitä pistemenetys. Mutta että se keräsi itsensä äskeisen jälkeen ja teki kaiken, voi armas mudiseni<3 Vaihdot oli kyllä vähän hitaat ja vaisut mutta silti, jes jes jes! Sehän on vaatinut tuplakäskyn vähintään yhteen asentoon varmaan viidessä viime kokeessa...

ohjattu: 0. Arvoin meille oikean. En muista edes mitä kaikkea tässä tapahtui. Merkiltä rynni keskikapulalle ja pysähtyi vasta parin metrin jälkeen kaukana ulkona merkin 2m rajoista. Haa, tästä voi vielä saada pisteitä silti! Kutsuin "takaisin", johon koira ei korvaansa lotkauttanut. Nollille meni, joten karjaisin käskyn uudestaan. Nyt se palasi mua ja merkkiä kohti. Pysäytin sen siihen ja lähetin, lähti keskikapulalle, karjaisin seis. Lähetin uudestaan, lähti vasemmalle, karjaisin uudestaan. Käskin takaisin merkille ja siitä herra kaasujalka vihdoin lähti sinne minne käskytinkin. Kehuin kun oli oikealla kapulalla ja otin loppuun asti. Onkse nyt niin perkeleen vaikeaa hitto vieköön?!

Yht. 206,5p, kolmostulos. Vituttaa. Olihan siellä joo hyvääkin, ja kiva että on virettä ja koiralla kivaa, mutta kun se nyt vaan tuntuu aina poissulkevan sen että se myös kuuntelisi mitä mä sanon... :P

VIDEO ruutu-seuruu-metallihyppynouto-zeta
VIDEO tunnari
VIDEO luoksetulo
VIDEO kaukot
VIDEO ohjattu nouto

1 kommentti:

Petronella kirjoitti...

Olihan siellä oikeesti, vaikka miten paljon hyvää! :) Ettekä varmaan ole ihan eka koirakko, joka joutuu vähän tahimaan ruudun ja ohjatun kanssa...