torstai 11. elokuuta 2011

Mölliagilityt

Mölliagilitykisoissa mudin kanssa. Kisaavien rata oli suht helppo, koska porukassa oli paljon ekoihin virallisiin kisoihin menossa olevia. Joku sankari vaan oli mennyt toivomaan sinne pöydän ja toive oli toteutettu. Me ollaan treenattu pöytää varmaan ekan ja vikan kerran alkeiskurssilla yli vuosi sitten :D Kyllähän se nyt sinne hyppää ja käskystä pysyy paikoillaan missä vaan, mutta agiradan osana, juu morjens...



En tiennyt millä käskyllä koirani a) menee pöydälle muttei sen yli suoraan ammottavaan putken suuhun ja b) menee pöydälle eikä läheiselle hypylle. Valitsin käskyn "hyppää" ja vaikka kuinka osoitin pöytää, koirahan ampui hypylle (12) -> HYL. Muuten puhdas rata ja aika tästä säädöstä huolimatta ihan hyvä.

Uusinnalla päätin kokeilla ohjata keppien vasemmalla puolella. Se on huomattavasti heikompi puoli, ja matalassa vietissä se vielä saattaa mennä, mutta kun koira kuumuu, koko homma hajoaa. Niin kävi nytkin, 4x 5vp kepeiltä :P Koira vaan huusi. Lopulta ohjasin helpommalta puolelta. Pöydällä koira muistaakseni tippui ekalla kertaa. Niin kävi monelle muullekin maksikoirakolle - koiralla liikaa vauhtia, pöydän treenaaminen jäänyt liian vähiin, ja lopputuloksena koira kerta kaikkiaan sutii sieltä yli. Pöydällä kuuluu odottaa 5s, asento on vapaa, kunhan koira pysyy siellä.

Ei ollut meidän juhlat tänään. Voishan sitä pöytää vissiin joskus treenatakin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

E: Älä vaan pöydäksi sitä nimeä töppöselle - kun pöydälle ei saa mennä! Penkki, taso tmv mieluummin. Pelkkä "ylös"?

laura kirjoitti...

Ei töppönenkään oo niin viisas että ymmärtäisi käsitteitä :-D

"Ylös" on kaukokäskyjen seisomaan nousun käsky, ei käy.

Ja sit nörttivinkki, niin ei tartte olla A. Anonyymi. Kun kommentoit, valitse kommentti nimellä- laatikosta Nimi/Url-osoite ja jätä url vaan tyhjäksi.

Erja kirjoitti...

Älä aliarvioi Töppöstä - eikös monesti ole käynyt niin, että kun selvästi sanot MITÄ haluat, se toteutuu.. Agiradalla on tietty vauhtia, mutta vähän hassulta tuntuu, että pöytä yleensä on esteenä. Tuskin kukaan koira saa pöydällä olla?? Ei ainakaan pitäisi saada. Sanoo maallikko. Niin vauhdilla ajoin takaa sitä, että ehkei koira tajua sitä estettä pöydäksi eikä sitten pompi pöydille muutenkin.

Eeva kirjoitti...

Meillä agilityn pöytä on ollut aina "pöytä", tarkoittaa myös metsän tasapintaista kiveä. Lysti ei ikinä ole kodin pöydälle himoinnut, joten olen käyttänyt sitä termiä mikä on ollut omaan suuhuni sopivin.

Edellisen postauksen pentupohdinnoista: Minusta (ja monesta muustakin) metsälenkit irrallaan on parasta mitä pennulle voi tarjota. Kyllä pentu sitten pysähtyy, kun väsähtää. Tämä "sääntö" on meillä tarkoittanut kaksia eri lenkkejä ja emännän runsasta ulkoilua. Toiseksi, kyllä sinä voit aktivoinnissa luottaa itseesi. Jos pentu pursuu energiaa ja ruttaa matot, niin aktivointia on liian vähän. - Paitsi ilta-iilakka joka pennulle sallittakoon. :D Joku nenätreeni on paras väsyttäjää. Jäljenhän sinä jo osaatkin. (Toisin kuin minä...)

P.S. Ihmislapset kertovat viimeistään 2-vuotiaana mikä on hätänä tms. ;)