sunnuntai 7. elokuuta 2011

Jälki

Töppöselle jälki metsäkoululla. Janana polku ja se oli joku ehkä 10m, jälki vasempaan. Noin 400 askelta ja maksalaatikkorasia, siitä reilu 500 askelta ja loppukeppi, yhteensä siis n. 900 askelta (reilu 500m?). Vanheni 1,5h, maasto oli kosteaa iltapäivän sateiden jäljiltä.

Nosti jäljen hienosti ja sitten sitä mentiin. Muistin aika hyvin mistä jälki meni ja koira jäljesti hyvin sen päällä. Maksispurkista mentiin yli, se oli vähän sammaleessa ja sininen kansi ei koiran silmään osunut. Jostain syystä ei hajukaan nenään. Poimin sen taskuuni. Matkalla oli yksi terävä kulma, joitakin suoria kulmia, lopussa z-siksakkia. Olin kävellyt kaatunutta n. 10 pitkää puunrunkoa pitkin. Koira meni rungon vasemmalla puolella ihan sen vieressä, hyppäsi puolivälissä rungon yli ja jatkoi oikealla puolella. Hauskaa oli nähdä moinen ratkaisu, en osannut arvata!

Lopussa alkoi selvästi tulla vähän epäusko, että eikö täältä nyt löydy mitään, mutta sinnikkäästi se jatkoi ja seurasin vaan hiljaa perässä. Ja sieltähän se keppi sitten lopulta tulikin :)

Mä en nyt taas yhtään tiedä, mitä ihmettä teen niiden keppien kanssa. Välillä se ei oikeasti vaan reagoi niihin, ei huomaa. Joskus satunnaisemmin se reagoi, mutta ei malttaisi ilmaista. Vauhti on välillä aika kova, koira menee laukkaa, mutta se saattaa myös mennä hitaammin ja silti kävellä kepin yli. Jollain tavalla ne pitäis saada nousemaan sieltä paremmin mutta mitähän ihmettä siihen oikeen keksisin :S

Ei kommentteja: