keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ykkönen on aina ykkönen!

Oman seuran tokokokeessa Pauli Härkösen arvosteltavana. Sateinen, viileä päivä, avoimessa viisi koirakkoa, me ykkösenä. Luokkajärjestys evl-avo-alo-voi. Olin talkoissa 2,5h ennen meidän luokan alkua ja koirat venasi ihan keskeisellä paikalla autossa. Peitin Sienenkin puolen ikkunat josko se malttaisi siellä levätä.Kehäänmeno: oikein kiva, oli innoissaan ja kontaktissa. Haukutin siinä kehäänmenoa/juoksutarkastuksia odotellessa ja joku tuttu kommentoi silmät suurina "onko toi Sieni". No joo, onhan se kehittänyt munaa johonkin puolen vuoden takaiseen varsin paljon! Juoksutkaan ei alkaneet, ihan autolta hakiessa viimeeksi tarkistin itse. Pelkäsin silti että kehään mennessä just alkaa tiputtaa. Niiden piti tulla jo kuukausi sitten mutta ei kuulu edelleenkään...! Mun pasmat meni tässä vaiheessa aivan sekaisin, kun kehäänmeno- ja paluujärjestys ohjeistettiin eri puolilta hallin nurkkaa ja mun palkat oli ihan väärässä paikassa, enkä kerinnyt enää viedä niitä mihinkään. Sanoin sitten äkkiä yhdelle tutulle että tuon paikallaolojen jälkeen palkat sulle ja mee tonne toiselle puolelle pliis odottamaan. Kiitos Jemina!

Paikallamakuu: 10. Katsoin alkuperusasennon erityisen huolella, että oli suora. Normi hitaahko maahan, jollain rivissä kesti ja odoteltiin aikamme ennen jättökäskyä. Oli edelleen suorassa ja ei-lonkalla kun palasin. Sivulle aika skarppina Sieneksi.

Ihan sekunniksi kehästä ulos, palkkoja kuskatessa meni se hetki enkä ehtinyt viritellä koiraa mitenkään. Kehään vähän wtf-fiiliksissä, tuomari ja liikkuri vain katsoi meitä enkä ollut ihan varma joko saa/pitää tulla. Irroitin myös hihnan jo nyt, en tiennyt saako sen kanssa mennä kehään. Se "tässä" -käsky olisi ihan jees jo opettaa kun nytkin koira haahuili aika kuutamolla mun kanssa sinne kehään.

Seuruu: 8. Saakelin pitkä z-mallinen kaavio, Pieksämäellä on aina niin (epänormaalin) lyhyet niin tällainen normaali tuntui kauhealta. Pidin kädet normaalisti ja Sieni oli tosi kiva! Käännökset väljiä ja nuoleskeli huuliaan kun sen mielestä on kurjaa ku häivyn alta, voi taivas jos vaikka opettaisi ne sille vihdoin kanssa. Ihan lopussa tulospalvelun teltta kolahti tuulessa oikeen kunnolla, mä tein liian terävän täyskäännöksen ja koira jäi vaan seisomaan että wtf. Siinä lisäkäsky sivulle. Mutta kaikkinensa ihan tosi näpsäkkä seuruu, sen elämän pisin! Kyttäsi jo alusta liikkuria ja tuomaria. Videolta katsoessa sehän seuraa vinossa ja lopussa näyttää ennakoivan maahanmenoa kun jää...?

Maahan: 9. Ennakoi käskyn mutta sitä tuomari ei kai huomannut, kommentoi ainakin vaan että meni vinoon. Kyttäsi liikkuria.

Luoksetulo: 6. Tosi pitkä matka, ei se tollasta oo tehnyt... stoppi venyi aika lailla, olis ollut ehkä 8 vielä sillä. Mutta käskytys oli musta kauhean hidas (eli normaali Pieksämäen pikakäskytykseen verrattuna? :D) ja koira ehti siinä odota-käskyn jälkeen lähteä uudestaan valumaan mua kohti, kun en tehnyt mitään. Huusin sille uusiksi aika tuimasti odota, nyt taisi pyllähtää istumaan. Vika pätkä ihan hyvällä vauhdilla. Musta tää olisi ollut nolla. Ja taas koira kyttäsi liikkuria eikä oikein vastannut kehuihin. Mua ahdisti kehässä, kurkkua kuivasi ja ääni meinasi taas loppua kokonaan.

Seisominen: 8,5. Tosi vino ja kääntyi vähän mun perään kun olin sen takana?

Nouto: 6,5. Otti kapulaa laipasta, koko nosto tapahtui hitaasti ja hämillään "mikäs se tää on", kantoi vähän matkaa, tiputti, vaihtoi otteen keskiosaan, toi ihan hyvin lähelle eteen. Irroituksen jälkeen taas vähän ennakoi ku liikkuri oli muka niin hidas ja pomppasi jonnekin mun (väärälle) sivulle, josta kyllä käskyllä sitten ihan näpsäkästi perusasentoon. :D

Kaukot: 9. Ei noussut ekalla istumaan. Muuten pysyi suorassa, ei kiertynyt lonkalle eikä venkoillut kuten viime kokeessa. Toka istuminen oli paljon parempi (pystympi) kuin eka, eli selkeesti on vaan epävarma edelleen tästä liikkeestä. Kyttäsi edelleen liikkuria enkä oikein ehtinyt kunnolla riehuttaa. Ensi kerralla pitää kokeilla, etten edes yritä kehua ja pompottaa sitä, vaan pidän sen käskyn alla koko suorituksen. Nyt se ei vastannut siihen ollenkaan kivasti. Videolta se näyttää paljon paremmalta niinä hetkinä kun on käskyn alla, se vapaana liihotus liikkeiden välissä ei ole hyvä asia.

Hyppy: 8. Istu-käskyllä läsähti lintassa maahan. Näin jo menohypystä että ei ole vire kohdillaan, silloin se tota tekee. Tiesin että väärä asento on vain -2p joten en tehnyt mitään. Paluuhyppyyn onneksi lähti hyvin.

Kokonaisvaikutus: 8,5. Ei kommentoinut mitenkään.

Yhteensä hikinen 163,5p, AVO1, sij. 1./5. Tuomari oli joissain jutuissa tosi lepsu ja joissain kauhean nipo - niin kai ne kaikki, kuka painottaa mitäkin? Yksi ykköstulos tuli meidän lisäksi ja sekin oli siis meitä vähemmän eli ihan siinä hilkulla. Sienen yksilöliikkeet videolla, osa yksi ja kaksi, klikkaa linkkiä!

Sienestä näki, että kesälomalla on oltu ja viime kokeen jälkeen lupaamani jutut on ihan (tai jos mahdollista, vielä enemmän) retuperällä edelleen, ei me olla treenattu silleen ajatuksella montaa kertaa tämän kuukauden aikana. :D Pihalla jotain ihan pientä aina joskus ja jouluna eli ei kovin paljoa tokojuttuja oikeasti laisinkaan. Olin aika varma että ne juoksut ehtii tulla eikä päästä tonne kokeeseen, niin senkään takia en jotenkin ihan tosissani ollut missään vaiheessa menossa. Ihmeellisiä virheitä mitä se ei ole koskaan ennen tehnyt. Ryhmätreenejä, kokonaisia liikkeitä, kokeenomaisuutta ja käskytystä pitää treenata nyt paljon, samoin tekniikkaa hinkata oikeastaan joka liikkeestä. Kehäänmenot ja siirtymät pitää miettiä, kokeilla ja opettaa kuntoon. Samoin se etäpalkka voisi oikeasti olla syytä jo opettaa sille... en tiedä miksi se ahdistuu liikkurista, koira joka normaalisti on kauhean sosiaalinen ja tykkää ihmisistä. Yhdistää sen palkattomuuteen? Mun jännitykseen? Liikkuritreenejä ei ole tehty tyyliin puoleen vuoteen että jos alottaisi ihan vaan totuttamaan koiraa siihen että se ei meinaa mitään.

Ihailtavan sinnikkäästi se suoritti, vaikka loppua kohti sillä ei enää ollutkaan kovin kivaa kehässä. Kultainen Sieni :) Jennalle kiitos videosta ja Janitalle kiitos kuvista ja kaikille muille seurasta, tsempeistä ja onnitteluista! :D

Tuloshamppari! Oon niin hyvä!

PS. Jottei totuus unohtuisi.
-> kuvia (c) Hanna Perämäki

5 kommenttia:

Eijan holskut kirjoitti...

Onnea :)

Paimenet treenaa kirjoitti...

Onnea nyt vielä täälläkin! Ykkönen on aina ykkönen, joten ihan mahtavaa menoa teillä tuolla tokossa!

Koulari häämöttää jo... :)

Paimenet treenaa kirjoitti...

..jäi vielä sanomatta, että tuo kuva on kyllä niin vinkeä. Tuo alakuva meinaan. :D

Kata kirjoitti...

MUN mielestä tää oli Sienen paras koesuoritus. Jos nyt ei pisteitä tullut niin paljon, mutta se oli jotenkin paljon rennomman oloinen kuin niissä hallivideoissa. Jos se olisi siellä hallissa tehnyt tuollaisia virheitä kuin nyt esim. kapulan kanssa ja luoksetulossa, niin olisiko se saanut itsensä yhtä hyvin kasattua ja taas tekemiseen kiinni? Näkisin, että parempaan suuntaan ootte menossa, ehkä tauko on tehnyt kuitenkin ihan hyvää?

Sini kirjoitti...

Mä ihmettelin, että kuinka kovaa sä oikein taputat Sientä, kun kauhee läiske vaan kuuluu. :D Mutta sehän onkin vain yleisö!