perjantai 14. kesäkuuta 2013

AVO1 :)

Pieksämäellä tokokokeessa. Iltakoe oli varsin mukava ajatus, harmi että niitä ei melkeen ole enemmänkin tarjolla. Tänään tuomarina Markku Mäntynen, mulle uusi tuttavuus. Olin paikalla noin 45min ennen kokeen alkua, kerkesin rauhassa käyttää koirat (tai mudi pääsi autosta ulos ja suoraan takas autoon, kun raivosi jollekin koiralle niin paljon, että totesin että sua ei tarvita oikeestaan lainkaan ni mee sitten takas konttiin ku et osaa olla, suotta se mun hermoja siinä on kiristämässä!) ja sitten vaan odoteltiin. Ja odoteltiin, oli varmaan jonkun vartin myöhässä, ja iltaa myöten vaan venyi niin että lopulta kyse oli melkein tunnista. Tuomarilla on aika lepsun maine ja evl:ssä se on vähän sellanen ykkösautomaatti, munkin piti viedä mudi sille jos ei olis ruvennut muuten kuulumaan tuloksia. Yllätyksekseni kuitenkin alokasluokassa hää oli ihan tosi tiukka seuraamisissa! Anto seiskaa sellasille mille mä povasin kasipuolta, ysiäkin. Oli tosi tiukka nimenomaan kontaktista, pienikin katko vei heti pisteen pari, mutta jos paikka eli tai käännökset tai perusasennot oli huonoja, ei haitannut niin paljoa. Joissain muissa liikkeissä taas oli tosi lepsu ja esim. jäävien hitaus tai huonot seuraamaan tulot/mukaan lähdöt esim. zetan tai ruudun osana ei haitanneet lainkaan, vaan kymppejä tuli. Otin Sienen hengaamaan alokasluokan palkintojenjaon aikaan. Jumaliste että siinä on helppo koira, ihan voi vaan hengailla eikä tartte raivota kaikille ja itse olla pelko perseessä silmät selässä vahtimassa sitä koiraa. Tai ettei kukaan tule liian lähelle, tai mitään. Kerran alussa sanoin sille, että nää ei sitten ole leikkitreffit, niin se lakkasi heiluttamasta häntää kaikille ja keskittyi lähinnä tuijottamaan minua. En paljoa viritellyt, se oli ihan kivan kuulolla ilmankin. Avoimessa oli viisi koirakkoa, me numerolla 4.

kehäänmenotarkastus: ok. Olin kotoa lähtiessä viimeeksi itse kokeillut mutta jännäsin silti jos ne juoksut ehtii alkaa, pitäis ihan lähiaikoina meinaan tulla. :D Ois ollu hienoa ku koe olis loppunut siihen tarkastukseen...

paikalla makuu: 10. Oikeasti hitaahko alas ja tuplakäsky ylös, mutta tuomari ei vienyt edes evl:ssä pisteitä paikallaolojen tuplakäskyistä. Voittajassa yksi antoi tuplat sekä maahan että ylös ja sai vissiin 9... oli karmeat pitkät minuutit piilossa. Makuu on videolla ja keskivaiheilla Sieni oli tuijottanut etutassujaan jonkun aikaa, ihan kuin siellä olisi mennyt joku muurahainen tai joku. Sitten oli kuitenkin nostanut pään takas ylös, yleisöä oli vähän jännittänyt, mä en onneksi tiennyt tästä mitään. Mun eka käsky sivulle oli tosi kimeä ja kova, vähän outo, ei noussut. Odotin hetken ja seuraava käsky oli melkeen kuiskaus, ja tuomari ei sitä rekisteröinyt lainkaan.

Sitten vähäksi aikaa autoon, otin koiran ulos kun edellinen koirakko oli tehnyt pari ekaa liikettä. Olin katsonut vain seuruukaavion, muuten en pysty tuijottamaan edellisten suorituksia, joten hengailin jossain poissa hallista ja ehdottomasti myös poissa autolta, ettei jännitys tartu koiriin. Virittelyksi vain muutama noutokapulan nosto ja tuonti luovutuspaikkaan. Pari haukkua myös otin just ennen halliin menoa. Koira tuntui kivalta, ei ollut lainkaan paineessa, vaikka mua jännitti ihan helvetisti.

seuruu: 9. Oli lyhyt kaavio, ei paljoa perinteistä alo-L-kirjainta pidempi. No ehkä ne sivut oli vähän pitemmät kuin alossa. Tajusin tuossa alkuviikosta, että mun koira seuraa paljon kivemmin kun mulla on kädet ylhäällä nyrkissä (opetettu että siellä on ruokaa), ja olin päättänyt että olkoon miten dorkan näköistä tahansa, teen kokeessakin silleen. Käännökset väljät (lupasinko mä jo viimeeksi että opetan ne sille ennen seuraavaa koetta :P) mutta muuten ihan tosi näpsäkkää, ei se ole tehnyt näin kivaa edes treeneissä! Riehutin kunnolla ja koira hyppi ilmaan. "Se tanssahtelee kuin kultainen noutaja", sanoi tuomari. En tajunnut :D

maahan: 10. Piti pitää ne kädet yhtä tyhmästi tässäkin, että voisin sanoa että se on vaan mun tapa eikä mikään apu seuraamisessa. Pelkäsin että jää kiinni niihin, mutta ei. Vähän olis voinut olla nopeempikin. Riehutin tämänkin jälkeen oikeen reilusti, harmi kun en älynnyt sanoa että kuvaa nekin, niin vain yksi liikkeiden väli näkyy filmillä.

luoksetulo: 10. Kiva tajuta kokeessa, että minkään merkkitörppöjen kanssa se ei ole kertaakaan tehnyt tätä... :D Tämähän hajosi alkuviikosta ihan kokonaan, kutsulla hiipi askeleen tai pari ja ennakoi ihan törkeesti sitä stoppia. Se vaani ihan sellaseen bortsutyyliin eikä meinannut lähteä sieltä millään, mutta sain sen parissa päivässä yli siitä. Nyt kokeessa lähti ihan saatanan lujaa, ehti tulla merkkitörpön ohi ennen ku edes tajusin stopata, stoppi ei mun silmään mikään täydellinen mutta ihan ok kuitenkin, ei sitä ole noin kovasta vauhdista koskaan edes treenattu :D Vikalla pätkällä olis voinut tulla laukalla loppuun asti, tais ravata vikan metrin.

seisominen: 9. Alkuperusasento taisi olla jo ihan vino koska koko seuruu on vinoa (ei normaalisti koskaan ole) ja jäi ihan tosi vinoon myös seisomaan, ja ylläri, istui loppuperusasentoonkin vinoon. Riehutin taas.

nouto: 8. Pelkäsin että kapula hajoaa, en tajunnut märehtiä koiraa. Niin, hajotin mun hienon ipo-kapulan eilen illalla mudin kanssa treeneissä, meni neljään osaan. Kotona ei ollut liimaa joten pelkillä nauloilla kasasin sen ja toivoin parasta. Jos se hajoisi niin saisi järjestäjän kapulan tilalle eikä siitä menisi pisteitä, mutta mahtaako mun pieni koira noutaa vierasta kapulaa kun sellaista ei ole juuri koskaan treenattu. Ihan hyvällä vauhdilla kapulalle, nosti siististi, paluussa tippui raville joku metri ennen mua, ja jäi noin metrin päähän luovuttamaan. Odotti selvästi että peruutan ja/tai autan käsillä eteen, tää on vielä kesken. Ylsin just ottamaan kapulan siltä, sivulle tuli vähän vajaaksi. Toi edestä kiepsahdus pitää vaihtaa takaa menoksi sittenkin, se yrittää tehdä sen liian pienessä tilassa niin kapeella ympyrällä, että ei vain taivu, ja jää siksi vajaaksi. Tässä vaiheessa riehutin kanssa, mua jännitti edelleen niin että tuntui että ääni ei kulje yhtään kun kurkkua kuivaa, ja koiraa alkoi vähän ahdistaa tuomari & liikkuri ja se mulkaisi niitä aina ennen kuin lähti hyppimään mun kanssa. Mutta vastasi kehuun ihan kivasti silti.

kaukot: 9. Perusasennosta jättöä ei ole treenattu tarpeeksi, ja kiva oli tajuta kokeessa sekin, että liikkurin kanssa näitä ei ole tehty ikinä... onneksi liikkuri oli ohjaajan ja koiran välissä, eikä koiran takana, tuntui vähemmän pahalta häiriöltä. Koira oli jo jätössä ihan pihalla, meni suoraan lonkalle ja vielä jotenkin oudosti mutkalle. Ekaan istumiseen reagoi vain nytkähtämällä, se ei vaan odottanut yhtään että tehdään kaukoja ja joku käsky on tulossa. Toisella onneksi nousi, ja loput hyvin. Istumiset oli skarppeja vaikka maahan meni kaikilla toistoilla lonkalle. Tää pitää korjata, paikallamakuussa se saa rötköttää lonkalla mutta kaukoissa ei, kun siitä on varmasti hankalampi nousta. Riehutin taas, kyttäsi jälleen kehähenkilökuntaa, mutta lähti mukaan. Ei sillä niinkään vire laskenut, mutta jotenkin vain alkoi vähän jännittää ne ihmiset siinä? Niitäkin pitää treenata, oli taas aika kylmiltään kokeeseen.

hyppy: 9,5. En ollut seurannut pisteitä lainkaan enkä tiennyt yhtään missä mennään. Jännitti, että koira varastaa hypylle, mutta en voinut kovin roimasti käskyttää koska sitten se taas ei ehkä irtoa lainkaan. Kauempaa lähestyessäni juttelin, että mennään hyppäämään (bongasi esteen), ja lähemmäs tullessa mentiin ihan "sivu.. hyvä.. sivu" -mantraa hokien. En tiedä mistä meni puolikas, varmaan vajaaksi jäänyt loppuperusasento ;P

kokonaisvaikutus: 9. Ei kommentoinut sanallakaan, oli niin häkeltynyt meidän ihmeellisyydestä? ;P Oli aika nipo tuossa, jakoi monelle seiskaa ja kasia, joten voinen olla tyytyväinen.
yhteensä 187p, AVO1, KP, sij. 1./5.

Sieni oli niiiin super! Vaikka mua jännitti ihan kauheesti ja kurkkua kuivasi niin että loppupuolella tuli lähinnä pelkkää pihinää, se teki tosi kivasti <3 Mitään vire- tai viettikestävyysongelmia ei todellakaan ollut, se teki monta juttua jopa paremmin kuin treeneissä koskaan!

Kuvat (c) SM. Videosta suuri kiitos myös kiitos Sinille! Älkää kuolko nauruun mua katsoessa! :D Opetan sen kyllä pois noista käsistä... sille on sama onko siellä namia vai ei mutta jonkun koulutusvirheen takia se käsien asento on jäänyt oleelliseksi, pitää paljon parempaa kontaktia silloin kun ne on noin. :D
Luokan jälkeen Sieni pääsi Rukan kanssa uimaan ja niillä oli ihan kauheen hauskaa. Kamera jäi autoille joten ei valitettavasti ole kuvia. :/ Sitten katsottiin evl, kuvasin parille kaverille niiden suoritukset, ja alkoi jännittää pelkkä kuvaaminenkin ihan huolella. Satu & Frodo sitten nappasi vihdoin sen vikan ykkösen ja nyt Frodosta tuli TVA! <3 Mikä mahtava ilta!

10 kommenttia:

Paimenet treenaa kirjoitti...

ONNEA! Upeaa työtä! :)

E kirjoitti...

TUMPS TUMPS :-)

Eijan holskut kirjoitti...

Onnea,onnea :) Hieno Sieni :)

Kata kirjoitti...

Paljon onnea hienolle parille!

Sirkku kirjoitti...

Huippua, suuret onnittelut! :)

Noora kirjoitti...

Olipas Sieni pätevä, onnea vielä! :)
Kiva kun kokeessa yleisö taputtaa ja kannustaa, vaikutti olevan mukava tunnelma. :)

Enni kirjoitti...

Onnea, teillä oli kuulemma älyttömän hienosti mennyt ja siltä näyttääkin!

laura kirjoitti...

^ Kukas niin sanoi? :D

Enni kirjoitti...

Hallit omat papat raportoi heti miten näpsäkkä holsku oli ollu kisaamassa:)

laura kirjoitti...

Eihän?! No nyt tuli hyvä mieli, kiitos tämän kommentin välittämisestä! :)