sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Tokoa taas

Tunnin metsälenkin (ei oltukaan oltu ikuisuuteen metsässämetsässä, tulipa tarpeeseen itse kullekin!) jälkeen sovittuihin kimppatokoihin Urpolaan. Paikalla mun lisäksi kolme treenaavaa ja yksi "maalaisjuntti" sosiaalistumassa, lisäksi yksi pyörähti pennun kanssa osan aikaa paikalla. Sieni oli käynyt metsässä uimassa ja vähän hirvitti mahtaako se vallan vilustua, ei ollut mitään takkeja matkassa. Se juoksi rantakalliota liian kovaa, kallio oli liukas ja tyyppi pulahti veteen. Hörähdin nauramaan sille ja se sitten kävi ulapalla uimassa kunnon lenkin, "pyh, emmä mitään liukastunut, halusinkin uimaan!"

Paikalla istuminen, Sieni kahden koiran välissä. Mentiin vaan piiloon ja palattiin heti takaisin. Palatessa Sieni kumartui haistelemaan, josta kielsin. Se oli kyllä varmaan ihan sijaistoimintaa, otti taas yllättävän paljon häiriötä muista.

Paikalla makuu, vaihdoin paikkaa toisen kanssa että pääsin reunaan. Käskytys evl-tyyliin meistä alkaen. Sieni hitaahkosti alas, mutta pysyi koko sen ajan mitä muiden käskyttämisessä meni. Ei ahdistunut eikä pomppinut ylös-alas omaan tahtiin. Se on siis edistynyt :) Kun muut jätti koirat, minä vapautin palkalle. Sitten hetkeksi autoon.

Omalla vuorolla M toimi meille liikkurina. Halusin jäävät niin että käskyn jälkeen jatkan seuruuta. Kerroin, että koira menee helposti luimuun ja sen näköiseksi, että miksei me tehdä nyt mitään kun toi sanoi käsky. Ensin liikkeestä maahanmenon virittelyillä. Ekalla kävikin just näin, jatkoi kuitenkin seuruuta, joten kehut ja uudestaan. Nyt oli parempi, sai palkan.

Luoksetulo käskytettynä. Käskyn jälkeen palasin palkkaamaan. Oli tosi hyvä!

Liikkeestä seisominen samalla tapaa. Nyt kyttäili enemmän muita koirakoita eikä siksi (?) kuunnellut liikkuria ollenkaan pahasti, ja teki siis ok. Muutama toisto, sai palkan, ja olisi halunnut juosta sienivingun kanssa aina tielle päin ja sain rääkyä sille, että takaisin sieltä. Sieni haluaa tehdä varsin isoa rinkiä lelunsa kanssa. Töppönen taas pysyy tosi lähellä, mutta sille taistelu on muutenkin se juttu.

Uudestaan vielä käskytetty luoksetulo jossa kutsuin normaalisti, vauhtipalkka.

Hypyn otin vauhdista itse ihan vaan siksi että oli vieras este kentälle raahattuna. Hyppäähän tuo.

Luksi tuli suoraan autosta kentälle kaiken maailman koiran keskelle, kun alkoi jo hämärtää, ja oli vähän kauhiaa sen mielestä. Koskahan mä opin tekemään sellaiset koiraystävälliset kehään menot... :S Oltiin me käyty kentän kupeessa pissatus mutta muut ei olleet silloin vielä paikalla lainkaan, niin ei se auta mitään.

Ohjattu, M vei kapulat, meininki ottaa kuitenkin vain merkkiä. Ekalla merkille liian hitaasti, oli jumissa häiriöiden takia. Toisella parempi ja ihan hiinä ja hiinä kelpaako, mutta en palkannut kuitenkaan. Kolmas sitten oli hyvä, siinä palkka. M nosti kapulat uudestaan, merkille meno oli hyvä, joten palkka. M nosti kapulat vielä kerran, merkille hyvin, ja siitä palkaksi pääsi noutamaan vasemman. Oikein hyvä!

Tunnariin pyysin ympyrään ja noin 10 väärää. Ympyrä on helpompi, siinä ei nostele niin helposti. Nyt oli tosi nätti nenätyö ja heti kun M näytti merkin että on oikea, vauhtipalkkasin oman nostosta. Pitää nyt vähentää kapulat taas sinne kuuteen, toivottavasti tää on nyt oikeasti ehjä taas tää homma.

Keskenään vielä metallin nostoa iskunoutona.

Ei kommentteja: