torstai 15. maaliskuuta 2012

Höpönhöpön

Päivällä käytiin markkinoilla. Töppönen on ihmislaumojen keskellä helpoista helpoin, se tulee itse ihan jalan viereen kävelemään ja käyttäytyy kuin olisi käskyn alla. Pitää enemmän kontaktia minuun kuin tutkailee ympäristöä eikä se varmastikaan nauti tilanteesta. Sienestä nyt ei todellakaan voi sanoa samaa. :D Wau ihmisiä wau sitä wau tätä! Hei täällä haisee savukala! Tuolla on hassu täti! Pulu! Wihii! Olisin tarjonnut kullanmuruille maggaran, mutta ainoa löytämämme koju oli perussuomalaisten joku helvetin mainospiste, enkä pystynyt laittamaan 1,5 euroa sinne. Torialueella olis varmaan ollut muita makkaranmyyjiä, mutta en iljennyt mennä koirien kanssa sinne, vaan oltiin vaan markkina-alueen reunoilla kaduilla.

Toko-osastolta oli tarkoitus käydä ulkona ottamassa kunnon treenit, mutta kentät on tosi olemattomissa :( Sulais nyt luistinradat, jäätiköt ja lumikasat jo pois. Jäi sitten taas olkkarihommiin, yksi setti päivällä ja toinen ennen iltaruokaa.

Sieni teki 1-3 askeleen seuraamista (sen käskyksi taitaa nyt jäädä pelkkä "sivu") ja kapulan pitoa (siihen käskynä on ollut nyt "ota" ja tarjottu kapula, pitäisi varmaan alkaa jo käyttää oikeaa noutokäskyä, kun pentu aika hyvin ottaa kapulan sitä tarjotessani). Se sai myös kokeilla kahvikuppi-ohjattuanoutoa (kertakäyttökukkapurkki toimi kahvikuppina), aloitettiin siis sillä että oikea kapula on se missä ei ole estettä edessä. Eihän siitä tullut hittojakaan :D Pentu pitäisi laittaa istumaan eikä antaa sen säheltää mukana kun laitan kapuloita, koska silloin se ottaa aina sen viimeisen. Videolle saa nauraa, meitäkin nauratti, kuten kuuluu kun jätin äänetkin iloksenne!

Töppöselle kaukojen s-m-s ja s-i-s-vaihtoja. Kukkapurkki-ohjattua niin, että oli merkki ja siitä n. metrin päässä kapulat, joiden välit pari-kolmekymmentä senttiä. Keskikapulaa se ei tuonut kertaakaan ja aika hyvin toimi muutenkin, mutta koira ei kuunnellut yhtään kun välillä käskin sen merkille. Se rynni aina kapuloille. Korjasin varmaan sata kertaa mutta aina vaan yritti ekalla merkkikäskyllä kapuloille. Maksoin tänään 14.4. kokeen ja siihen ei ole kuitenkaan enää kovin pitkä aika, paljon olis vielä tehtävää :P

2 kommenttia:

Merkki-mudi kirjoitti...

Yhdessä koulutuksessa kapuloille rynnivän koiran kanssa tehtiin niin, että myös ohjaajalla oli kapula (näytettiin koiralle). Koiralle koitettiin siis luoda ajatusta, että kun menee merkille, voi iiihana nouto tulla joko niille ohjatun kapuloille tai sitten ohjaajalla olevalle kapulalle. Tiedä sitten toimiiko, mutta tulipahan vaan mieleen... ;)

laura kirjoitti...

Minäpäs teen eläinkokeen! :D Kiitos vinkistä.