sunnuntai 28. elokuuta 2011

Jäljen nostot & esineruutu

Metsiksellä jälleen. Ensin esineet, sitten lenkki, sitten jäljet. Mudista oli hauskaa päästä maastoilemaan pitkästä aikaa. Sieni hoiti häiriökoiran homman huolella. Koska autossa kiljuminen ei ole auttanut, pentu on päättänyt kokeilla haukkumista. Ei tule auttamaan sen enempää mutta saa nähdä kauanko se sitä jaksaa yrittää... lenkillä pentu oli mukana ja olikin aika rasittava mudia koko ajan häiriköidessään. Se alkaa koipineen pysyä mudin perässä varsinkin helppokulkuisessa maastossa eikä sitä siis enää niin vaan karistetakaan kannoilta!

Esineruutu
. Tallasin tattipolun alkuun kahden polun väliin kaistaleen, jonka syvyys oli varmaan jotain 60-70m ja leveys vaihdellen 10-15m. Esineitä oli kolme; heti edessä puun oksalla pinkki lapanen, suht keskellä maaston alimmassa kohdassa kaatuneen puunrungon alla muovinen litteä aurinkolasien tasku, ja takana oikealla melkeen takarajalla pienen mättään juurella kämmenen kokoinen pehmeä nukke. Tuuli oli aika vähäinen ja ilma hieman painostavan raskas. Koira taisi bongata etuesineen jo alussa, koska se meni sille aika lailla suoraan ja toi sen saman tien. Seuraavalla lähetyksellä ei myöskään mennyt kauaa, kun tuli takimmainen esine. Keskimmäistä koira joutui etsimään pitempään, se kävi kerran ihan etualallakin, mutta jatkoi itse. Luulen, että sillä oli haju jo jonkin aikaa ennen löytöä, koska se pyöri käsittääkseni aika oikeilla kohdilla. Sieltä se lopulta sitten nousi. Patukkapalkka ja autolla ukon uunikanoista anastamaani lientä. Välipalkkoja ei siis ollut. Ei mudi maastoissa hyydy palkan puuttuessa.

Jäljet/janat olin tehnyt etukäteen ja ne ehti vanheta vajaa 2h kaikkinensa. Pelkät jäljen nostot siis. Ensimmäinen jana oli vanhaa metsäautotien pohjaa ja noin 20m. Piti ihan nousta isolle kivelle tähystämään missä se merkiksi valittu kaatunut koivunrunko oli, kun ei näkynyt enkä tietenkään enää muistanut :P Koira lähti heti parin metrin jälkeen janalta vasempaan, kutsuin sen pois kun mun jälki se ei ainakaan ollut. Varsinainen jälki nousi hyvin mutta valitettavasti väärään suuntaan - olisi lähtenyt oikealle. Annoin mennä liinan mitan vasempaan ja huusin sitten takaisin. Ainakin se tuli kiltisti - aina ei ole halunnut ottaa ohjausta kuuleviin korviinsa. Filmipurkki löytyi pian ja siellä oleva meetwurstisiivu oli mieleen.

Sitten siirryttiin vähän eri kohtaan ja nostettiin toinen jälki. Jana oli helppokulkuisessa sammalmetsässä ja ehkä aavistuksen pitempi, reilu parikymmentä metriä. Todella hieno, määrätietoinen, luotisuora eteneminen reippaalla ravilla, jälkeen törmäsi kuin seinään ja nosti heti oikeaan suuntaan eli vasempaan. Jälki teki 90 asteen kulman ja eteni tien viertä pitkin n. 10m ennen filmipurkkia. Hieno ilmaisu ja meetwursti maistui taas. Heiteltiin lopuksi sitä filmipurkkia, kun ei ollut tullut muuta lelua mukaan. Kävi se niinkin.

Tytin jalkahaava näyttää pahalta ja huomenna pitää soitella klinikalle josko siihen tarttisi ihan antibiootit. Koira on maannut sohvalla hyvin tyytyväisenä koko päivän. Se ei ole ihan tyypillistä Tyttiä, särkee varmaan jalkaa. :/ Tänään kun nukuin päiväunet, ja uudestaan illalla kun oltiin paimenten kanssa metsässä, Tytti oli kuulemma ollut Sienen lootassa. Mä haluisin todella tietää MITEN se on saanut itsensä mahtumaan tonne! :D Ja miksi?!

4 kommenttia:

Erja kirjoitti...

"Mulla on kurja olo, älä hoida pentua, vaan minua"

laura kirjoitti...

Tytistä on superinhottavaa kun sen haavaa katsotaan ja putsataan. Lörps lörps lörps! Sohvalla se on iskän kainalossa jo viettänyt koko eilisen niin ei oo parempaa hoitoa mahdollista antaa.

Jouni kirjoitti...

Tytti halus makkariin nukkumaan, eikä siellä ollu mitään muuta lootaa tarjolla! Ei ollu muuta vaihtoehtoa kun ottaa pisusienen loota, kovalle lattiallehan Tytti ei tietenkään ikinä voi käydä, ennemmin ollaan seisaallaan.

laura kirjoitti...

PISUSIENI!!!

Tytti siis oli mukavasti olkkarin sohvalla josta se päätti HALUTA makkariin nukkumaan. Keinolla millä hyvänsä. :D