lauantai 6. elokuuta 2011

EVL2

Luksille Mikkelistä omalta kentältä tänään EVL2, 224p, sij. 4./7. Ilma oli kovin painostava ja se vaikutti koiran vireeseen, lisäksi näkyi aivan selvästi että tultiin suoraan kesälomalta kokeeseen. Hieman kuutamolla oltiin molemmat ja koira paikoin kovasti hajamielinen. Kehässä olo ei ollut sujuvaa, vaan yhtä takkuamista. Luoksetulo oli toiseksi viimeisenä liikkeenä ja ennen sitä tukistin koiraa niin, että sain keltaisen kortin. :D Siihen saakka olin vissiin vaan sanallisesti moittinut sitä muutamaan kertaan ja tuomari oli katsonut sitä läpi sormien. Ei puhettakaan sellaisesta sujuvuudesta mikä viime kokeessa oli...

Ehdottomasti eniten kuitenkin vituttaa liikkuri. Me oltiin eka koira yksilöliikkeissä. Ne tehtiin kahdessa osassa; hyppynouto, seuruu, ohjattu, kaukot ja toisessa ruutu, zeta, luoksetulo, tunnari. Seuraamiskaavio meni yhdestä kulmasta kentän nurkkaan, jossa oli heinikkoa ja jotain röpelikköä. Jei, ei voinut hiekalla pysyä? Kaukot se käskytti meille väärin. Paikalla makuussa se unohti että evl-koirakot käsketään yksitellen alas. Tunnari oli kuitenkin kaiken huippu! >:O

Tunnarin säännöt sanoo, että jos kapulat on rivissä, oma ei saa olla reunimmaisena, kummassakaan päässä. Jos kapulat on ympyrässä, oman paikkaa ei ole rajoitettu. Kaikille luokan koirakoille on oltava sama kuvio, mutta oman paikka voi vaihdella. Meille se laittoi rivin, voittajassa oli ympyrät.

Koira lähti ihan pihalla haahuilemaan ohi kapuloiden kohti ruutua, murahti parkkiksella olevalle koiralle, ja suunnisti sitten itse palikoille. Etsi hetken ja otti reunimmaisen vasemmalta. Koska oma ei voi olla reunassa, sillä on siis väärä, ja nolla tulee ja koko liike on jo ihan perseellään. Puhkesin siis puhumaan, "mitä sä teet" kuten treeneissäkin sanon jos ottaa väärän. Koira ravasi hämillään mua kohti ja toi kapulan eteen, josta otin sen suoraan siltä pois. Liikkuri ei käskyttänyt mitään, tuomari käskytti sivulle. Koiran ollessa sivulla ja kapulan minulla katsoin, että tässähän on mun merkki, WTF?!

Se saatanan liikkuri laittoi siis oman reunimmaiseksi. "En mä tienny ettei niin saa laittaa!" Voi hyvä luoja, kannattaisko lukea ne säännöt... siinä sitten aloin riitelemään, että tää ei todellakaan käy, voinko uusia koko liikkeen. En voinut, vaan tuomari antoi meille kasin. Unohti ne mun höpötykset siis ja rokotti vaan menon haahuilusta ja paluun hitaudesta. No, ei se nyt kymppi olis muutenkaan ollut, mutta harmittaa silti. Ennen kaikkea koiran puolesta. Miksi mä luotin liikkuriin enemmän kuin koiraan? Ei oo tullut mieleenkään, että olisin tällaisessa tilanteessa.

Harmittaa, että superjännittyneenä ei voi keskittyä vaan koiraan, vaan pitää koko ajan analysoida liikkurin puhetta ja ehtiä miettiä onko siinä mitään järkeä mitä se käskee. >:/ Mä en maksanut 25e kokeesta ihan huvikseni, haluisin edes sääntöjen mukaisen liikkuroinnin.

Liikkeet:

Paikalla istu: 10. Meinasi nytkähtää maahan, toinen tassu ehti jo puoliksi tippua, ja koira jäi silleen. Olin varma, että korjaa makuulle, mutta oli nostanut jalan alleen ja istui. :)

Paikalla makuu: 10. Ekana alas, vikana ylös. 7 koiraa rivissä, mutta keskellä kolme seisoi/istui palatessamme, niin ei ollut niin pitkää odottelua.

Seuruu: 7. Paikoin oli hyvää, paikoin ihan haahuilua, kerran jäi seisomaan ja tuomarin sanoessa "otapa koira mukaan" karjaisin SEURAAAA. Juoksusta suoraan seis ja sitten tuli "kolme askelta vasemmalle mars". Jäin miettimään, eikö ne teknisesti ottaen pitäisi juosta, koska ei sanottu mitään muutakaan? Jos olis ollut vaan liikkeelle mars, niin juoksua olisi kuulunut jatkaa. En sitten juossut sivuaskelia. Hmpf.

Zeta: 7. m-i-s. Asennot oikein, mutta maasta mukaan otettaessa nousi vaan seisomaan, ja uusi käsky "seuraa".

Luoksetulo: 9. Mun mielestä hitaahko ja pisteet vähän yläkanttiin, ehkä 8 tai 8½ olis ollut oikeampi.

Ruutu: 0. Ruutu merkiltä vasempaan. Virittely "missä ruutu" oli liian hyvä kai sitten.. lähti meinaan suoraan ruutuun, mutta ei kovaa, vaan ravilla ja hämillään. Vissiin ihmetteli miksi käsken kierrä enkä ruutuuun ;P Kolmannen kierrä-käskyn yhteydessä näytin käsimerkin, jotta sain koiran varmasti merkille. Meni, mutta samalla toki tuli jo nollat. Loppuosa oli ihan hyvä, ruutuun normaalilla vauhdilla, lopun seuruu olisi voinut olla paljon skarpimpaakin, mutta olen jo menettänyt toivoni kun en vaan jaksa hinkata sitä.

Ohjattu nouto: 7. Arvoin vasemman. Ei katsonut kapuloiden vientiä, vaan toljottaa kuvaajaa. Merkille ei lähtenyt ekalla käskyllä, vaan möllöttää tyhmänä mun vieressä. Kapulaa tuodessa kaartaa kohti tuomaria, mutta korjaa sitten viime hetkillä minun luokse, tästä johtuen luovuttaa vinosti vasemmalla ei-edessä-eikä-sivulla.

Metallihyppynouto: 9. Haistaa kapulaa, katsoo yleisöön missä kuvaaja istuu, ottaa kapulan hitaasti, palauttaa kuitenkin laukalla.

Tunnistusnouto: 8. Selostus yllä...

Kaukot: 6. i-s-m-s-i-m muistaakseni. Me tehtiin i-m-s-i-s-m kun liikkuri ei muistanut... tuplakäskyt ekaan istumiseen ja ekaan seisomiseen, lisäksi pikkasen oli liikkunut.

Itse asiassa ei se nyt videolta niin pahalta näytä kuin miltä kehässä tuntui. Pientä viilailua niin hyvin ollaan ykkösessäkin taas kiinni!

video: hyppymetsku & seuruu
video: ohjattu & kaket
video: ruutu, zeta, luoksetulo, tunnari

Kiitos Ninalle kuvaamisesta & seurasta & kaikesta! :) Käytiin kokeen jälkeen lenkillä, siitä on noin 200 kuvaa, teen oman postauksen kun ne on käsitelty. Sieni oli myös mukana niin koepaikalla kuin lenkilläkin ja pentu oli tapansa mukaan oikein reipas. Kotona kyllä sitten todella nukutti!

1 kommentti:

Veera kirjoitti...

Oisitte tulleet kokeeseen Helsinkiin. Siellä oli kiva liikkuri ;)