tiistai 23. joulukuuta 2014

Selitykset 2014 ja tavoitteet 2015




Perinteinen vuoden viimeinen postaus! Joulukortti saa koristaa nyt tätä, ettei tarvitse tehdä sille omaansa.

Selitykset 2014

Luksi:
-viimeinen JK3 -> FI KVA
Done! Aaltoja!

-osallistuminen PK SM, RM ja PM -kisoihin jos matkat on yhtään kohtuulliset ja fiilis kohdillaan
Vain PM. Voitimme.

-rally-tokossa kolme avoimen luokan koularia ja siirto voittajaan
No kyllähän me mutta kun ei ollut kokeita lähimainkaan, ja sitten kun oli loppuvuodesta, mahduttiin vain yhteen. :(
 
-EK:n tarkkusetsintä ja pudotettu koekuntoon
Ei oo ihan koekunnossa, mutta tehty kuitenkin ihan ajatuksella.

-hakutreenien osalta päätös jatketaanko vai annetaanko olla, olen epäillyt että koiran ominaisuudet ei ehkä sittenkään vaan riitä tähän lajiin
Jatkoihan se.

-se vika näyttelyserti nyt vihdoin :D
No joo... en tiedä miksi mun pitää se mennä hakemaan kun kiinnostaa vähemmän kuin kilo paskaa. Silti tämä tavoite on vuosia roikkunut tässäkin listalla, eh? Kolmoisvalio olisi hieno, mutta ei näemmä riittävän suuri motivaattori, kun mitään ei tapahdu tämän tittelin osalta.

-terveenä pysyminen, ei sitä uskalla tähän olla laittamattakaan! Jos nyt ei ainakaan mitään uutta ilmenisi.
Jalasta leikattua pattia lukuunottamatta varmaan toteutui aika hyvin. Fyssarin käsittelyssäkin koira on ollut huomattavasti aiempaa parempi, tosin loppuvuodesta kun taas treenattiin enemmän, jumejakin löytyy liki entiseen malliin. Ihan loppuvuodesta kutinakin alkoi taas kiusata.


Sieni:
-BH kun koira tuntuu valmiilta
Done! Aaltoja Sienellekin!

-ehkäehkäehkä kesäkuussa pk-koeuran korkkaus holskuyhdistyksen rotumestiksissä, jos keritään se BH pois alta. Jos ei, niin katsotaan sitten miltä vaikuttaa.
Ei ehditty mestiksiin ja myöhemmin en saanut samaan aikaan kaikkia osa-alueita sellaiseen kuntoon, että olisin kokeeseen lähtenyt.

-tokon voittajaluokan liikkeiden opiskelua, alustavasti tavoitteena voisi olla loppuvuonna kokeeseen? Jos ei tule valmista niin en rupea kiirehtimään, tää on siis hyvin varovainen plääni. Kaukot ne varmasti rajoittavaksi tekijäksi muodostuu.
Toko oli koko kesän telakalla kun keskityttiin pk-liikkeisiin, ei todellakaan valmista. Jotenkin multa on puuttunut Sienen kanssa myös sellainen eteenpäin vievä rytmi tottelevaisuuden treenaamisessa, koko tänä vuonna se ei varmaan ole hirveästi oppinut mitään uutta, kun mun ja sitä kautta koirankin panokset on menneet virejuttuihin. Loppuvuosi on tähän iso poikkeus ja nyt suunta on ylöspäin.

-rally-tokon avoimesta luokasta kolme hyväksyttyä tulosta ja siirto voittajaan
Ei oo tehty rallya lainkaan eikä kisattu. Osin yllä mainituista syistä. Ei siltä avosta montaa juttua puuttuisi, mutta niitäkään vähää ei ole huvittanut ottaa ohjelmistoon, joka on ollut jo ennestään hyvin kapea.

-vepe sove, jos kesä on sen verta lämmin että saadaan treenejä alle
Treenit jäi turhan vähiin, veneen haku tökkii, muut oli ihan hyvässä kunnossa.

-viimeinen näyttelyserti sillekin
Mudia enemmän sentään yritettiin eli käytiin rodun erikoisnäyttelyssä. Heh, H.

-luonnetesti
Hyväksytty hyvin Sienen näköisellä tuloksella + 155 +++.

-terveenä pysyminen, ei sitä uskalla tähän olla laittamattakaan!
Tämä kai toteutui. 


Tämä oli holskuryhmässä.

Tämä taas Azuricoyotes-ryhmässä.



Tavoitteet 2015

Luksi
-HK1, EK1? Tai sitten se kuitenkin jättää hakuhommat vain harrastelutasolle.
-piirinmestaruusjälkikokeeseen osallistuminen, "city"-/id-jälkitaitojen kehitystä aivojumppana
-rally-tokosta loput avoimen luokan tulokset, voittajan korkkaus jos kokeisiin mahtuu ja jos saadaan liikkeet koekuntoon, stressiä en jaksa ottaa ilmoittautumisista ja antaa olla sitten
-se näyttelykäynti edelleen... graah, en tiedä tartteeko tätä joka vuosi roikottaa tässä mukana. Jos menisi sitten kun pääsee veteraaneihin ilmaiseksi? ;P
-terveenä pysyminen, puikulahan täyttää ensi vuonna jo 7v :O !

Sieni
- operantin systeemin omaksuminen ja laajentaminen eri liikkeisiin -> hyvä mieli ja iloinen koira tottelevaisuuteen!
-HK1, HK2, JK1
-mahdollisuuksien mukaan rotumestiksiin (toko, pk) osallistuminen
-toko voi korkkaus ennen sääntömuutosta (1.8.). Tämä on nyt vaan tehtävä oli täysin valmista tai ei, koska haluan käydä voittajassa vielä vikan kerran vanhoilla säännöillä ja tämä on ainoa koira, jonka kanssa sen voin tehdä.
-pk-koularin jälkeen osallistuminen näyttelyn käyttöluokkaan ihan vain siksi, että niin ei ole monestikaan pitkikset tehneet :D
-vepen korkkaus, jos veneen haku saadaan kuntoon
-terveenä pysyminen
Tämä oli mudiryhmässä.

6 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Minusta holskun tarvii olla käyttövalio päästääkseen käyttöluokkaan? Mutta siinähän teille on tavoitetta :D

laura kirjoitti...

Me selviteltiin tätä erkkarin jälkeen enkä kyllä enää yhtään muista mikä oli lähde, mutta mä jäin siihen uskoon, että pelkkä käyttötulos (pk-koulari) riittää. Pitäis tarkistaa!

Kata kirjoitti...

Mä just yritin tarkistaa ja löysin jonkun kennelliiton listan, joka oli tänä kesänä päivitetty. Sen mukaan myös mudi kuuluisi siihen käyttövalio-ryhmään. Itseasiassa niitä koiria, joille riitti pelkkä koulari, oli ihan todella vähän.

laura kirjoitti...

http://www.kennelliitto.fi/kennelliitto/lomakkeet-ja-saannot/nayttelyt

Tuolta löytyi kohta "käyttöluokkaan vaadittavat koetulokset" ja tosiaan sen mukaan sekä mudi että holsku tarttee olla KVA. No mudin kanssa sitten prkle, ei niitäkään montaa ole voinut olla, ja pitkiksiä ei sitten varmasti yhtäkään :D

laura kirjoitti...

Paitsi että jännäksi kävi, esim. 2006 erkkarissa on kaksi karkkaria ollut käyttöluokassa, eikä kumpikaan ole KVA. Onkohan erkkareissa eri säännöt...? Tai onko ne muuttuneet?

Kata kirjoitti...

Hmm.. On kyllä mystistä ja nyt kun sanoit, niin mäkin muistelisin että jossain erkkarissa olisi karkkari ollut käyttöluokassa.. Täytynee tarkistaa yhdistyksen sivuilta, onko siellä jotkut erkkari-säännöt erikseen..