tiistai 27. marraskuuta 2012

Tokot

Hallilla. Sisällä oli joku muu agsaamassa ja me oltiin pihalla. Agia tekevä koira kiljui aina välillä ja se oli mudista kauhean epäilyttävää....

Luksi aloitti zetalla, i-m-s. Asennot oikein, mutta seuruu oli kauheeta ja kaikissa mukaan lähdöissä meinasi jäädä, koska kyttäsi korvat lintassa kiljuntaa. Jotenkin se meni ihan yli hilseen että ketään ei näy mutta ääni kuuluu, varsinkin kun ne oli hallissa jo kun aloitettiin, eikä mudi nähnyt niiden menevänkään sinne.

Ruutu, merkiltä oikeaan. Hyvä merkki, palkkasin eka siitä. Hyvä myös ruutuun, ihan sairas vauhti suorastaan. Kävin palkkaamassa maahan. Loppuosa kanssa hyvin, suorapalkka.

S otti Frodon kanssa kentälle ja mä tein vielä Luksin kanssa kaukoja läheltä ja luoksetuloa stoppeineen. Kaukot ok mutta stopit kusi ihan totaalisesti, apujenkaan kanssa en saanut niin terävää kuin pitäisi niillä saada, ja ilman apuja tehdyistä ei kannata edes puhua... S sanoi viimeeksi kokeessa, että mudi teki paljon paremmat stopit mitä ikinä treeneissä. Se on ollut joskus ennen mun taktiikka ja voisin vaikka palata siihen taas - eli että luoksetuloa ei treenata ollenkaan :P

Tauon jälkeen vielä lisää. Hallissa metallihyppynouto. Oli taas tooosi vaikeaa se reipas nosto ja hinkattiin ties mitä iskunoutoa, kapulan jättöä mun ja koiran väliin yms. Tunnari (rivissä) sentään hyvä, palautti hitaalla laukalla ja vapautus puolivälistä leluun. Ulkona ohjattu, merkkinä pieni puolipallo, ensin oikea joka oli ihan ruudun kupeessa. Siinähän sitten väännettiin kun mudin mielestä siis tehtiin ruutua, eikä se kuunnellut enää yhtään mitään, vaan paineli häntä pystyssä minne sattuu pitkin kenttää. Kun saatiin oikea sujumaan, otettiin kerran vasen, se jopa onnistui sillä yhdellä kerralla hienosti.

Sieni oli alkeiskurssilla näyttämässä miten eri asennoissa tehdään häiriötreeniä. Ensin koira istumaan ja ohjaaja itse yritti namilla härnätä sen liikkumaan. Sieni ei ole kovin montaa kertaa tehnyt tätä, ja siihen nähden tosi nopeasti tajusi jutun juonen. Sitten sama, mutta ohjaaja jättää koiran ja avustaja tulee härnäämään.

Avo-luokan hyppyä tein itsekseni. Palkka istumisista ja paluuhypystä sivulle. Koira tuntui osaavan.

Oman ryhmän kanssa alkuun kanssa häiriötreeni, jossa koirakot oli ympyrässä perusasennossa ja yksi yritti häiritä. Sieni otti aika lailla itseensä myös muiden koirien ojentamiset ja oli tosi kuikkana korvat lintassa perusasennossa :) Hieman niinkun yliyrittämistä mutta kyllä se siitä. Paikalla makuussa menin piiloon. Ehkä sellainen pari minsaa. Taisi olla vähän turhan pitkä heti, viereisiä käytiin palkkaamassa ja korjaamassa ja se ahdisti vähän, samoin koirien edestä ja takaa kävelevä liikkuri. Kävin välipalkkaamassa kerran ja annoin samalla liikkurille yhden namin, että kävisi palkkaamassa samalla kun kävelee koirien takaa. Sieni oli ihan että wtf saanko mä ottaa tän, kun liikkuri sitten tunki sille namin melkeen suuhun asti :D Kehuin samalla piilosta, helpostihan se luulee että tääkin on joku häiriöharkka. En tiedä onko muutenkaan hyvä idea, että joku muu kehässä voi käydä kanssa palkkaamassa? Haluaisin että se vähentäisi sitä ahdistusta mitä muiden liikkumiset aiheuttaa. No, muuten siis ihan jees mutta kaiken tän jälkeen koira juurtui maahan niin että ekalla sivu-käskyllä ei tapahtunut yhtään mitään, huoh... paikalla istu heti perään, vaihdettiin rivissä vaan vähän paikkoja. Nyt jäi näkyviin ja kävin pari kertaa välipalkkaamassa, oli parempi ilme.

Ulkona toisessa päässä kenttää tehtiin ruutua. Sieni otti siitä ihmeen kovasti häiriötä. Tein seuruun liikkeelle lähtöjä käsky -> ei mitään. Koira alkuun ennakoi ihan kauheesti ja pomppasi jo matkaan, johon vaan höh ja uudestaan sivulle. Kyllä se siitä alkoi sitten sujua. Otin väliin yhden askeleen josta heti palkka. Vähän pitempää seuruuta lelulla, olisin halunnut kunnon virettä, mutta tästä tulikin enemmän häiriötreeni, piti vähän neuvotella että voiko häiriön suuntaan seurata vai ei. Avo-luokan jäävät, maahan ei mitään ongelmaa, seisomisessa ennakoi eka stoppia ja piti ottaa uusiksi alkuosa. Sitten kun seurasi hyvin, sai käskyn. Jätin sienivingun koiran eteen ja autoin sitä sen taakse kävellessäni "odota"-käskyllä. Vapautus ilman perusasentoa lelulle. Tämä hyvä, seisomassa pysymistä pitää erikseen vahvistaa muualla, en usko että muuten pysyisi paikoillaan.

Jotenkin jäi vähän väsynyt fiilis. Kaikesta.

Ei kommentteja: