tiistai 23. lokakuuta 2012

Tokot

Tällä viikolla menin jo tuntia ennen alkeiskurssin vetoa hallille, ja ehdin ihan hyvin treenata mudin. S tuli kanssa ajoissa ja sain liikkurin osiin liikkeisiin.

Zeta i-(keskimmäisellä läpikävely)-m. Miksei se tee kokeessa tällasta mitä se OSAA, voi turhauma sentään.

Luoksetuloon vein koiran lelussa roikottaen, kävelin pois lelu kädessä ja annoin stoppiin isot avut. Muutama toisto, oli hyviä, vauhtikin säilyi.

Ruudussa oli salaa viety namialusta. Merkiltä oikeaan. Koira varasti merkiltä ruutuun kun vasta avasin suuni. No annoin mennä. Tämäkin on hankala liike, nyt kun sillä tuntuu olevan varmuus että mihin, niin se ei malttaisi odotella käskyjä. Liikkuri tuli sitten just sopivasti ja koira yritti karkailla merkiltä eteenpäin myös "käskystä". En haluaisi karjaista sille (pienemmästä ei pysähdy kun se lähtee ihan tykin suusta) joten keskityin lähinnä palkkailemaan malttamisesta. Sitten vielä erikseen niin, että vietiin yhdessä ruutuun namit ja jätin koiran merkin eteen tai sivulle ja pyysin sitä merkille. Kuviteltu tilanne, jossa se olisi ennakoinut ja yrittänyt jättää merkin väliin ja oikonut ruutuun. Tämä aika hyvä alun tappelun jälkeen. Se osaa, kun malttaa kuunnella. Mudi on vaikia elukka, sen mielestä joko joojootiedänminäitte tai ensitteeollenkaan.

Ohjattua. Ensin vasen, joka oli ruudun edessä. Keskimmäistä ei ollut ollenkaan. Merkille tosi vinoon oikea kylki kohti minua, mutta kaarsi hienosti vasemmalle kapulalle. Ja nosti sen suuhun ja jäi mollottamaan siihen tyhmänä :D Uusinnalla teki sellasen kaaren että jos keskimmäinen olisi ollut tarjolla, olisi varmaan ottanut sen. Oikea puoli ihan haahuilua, kapuloita ei käyty nostamassa välillä ja eihän muti löytänyt. Pitäisi vaan edelleen vahvistaa niitä oikeita kaaria, kapulat kun on aina samoissa paikoissa toisiinsa nähden ja koiran pitäisi kanssa tajuta se. Lopuksi vielä pari vauhdikasta merkkiä, alkoi tässä hinkatessa vähän hyytyä.

Ihan vikana ennen kotiinlähtöä mudi pääsi vielä tekemään metallihyppynoutoa. Virittelin tokohypyn lisäksi kaksi agihyppyä. Tätä käytetään kapuloille rynniville koirille. Mutiaisella ei tod ole sellaista ongelmaa, mutta ajattelin, että se voisi olla siitä vaan hauskaa ja tuoda vähän vauhtia. Hyppysuorasta tuli niin pitkä että mun heitto ei osunut lähellekään haluttua paikkaa, joten vein kapulan. Mudi ehti odotellessa kytätä parkkiksen tapahtumia eikä sillä ollut hajuakaan mitä sen pitäisi hakea ja mistä. Nooo, kyllä se siitä sitten lähti sujumaan ja voi olla ihan toimiva :) Ainakin on erilaista. Loppuun vielä metskun nostoa tasamaalla, pistin vähän painetta ihan ärähtämällä vaan kun kapulalla säätö alkoi. Vastasi varsin kivasti.

Sienen ryhmän kouluttaja oli kipeenä ja tehtiin vaan porukalla. Sieni sai ensin olla alkeiskurssilla paikallaoloissa täydentämässä riviä, kun osa oli poissa ja oli tosi pienryhmä. Tein sellaista alkeistasoista helppoa muiden mukana, oli hyväksi tolle välillä. Hypyssä kokeilin heittää lelun koiran ja hypyn väliin koiran ollessa juuri laskeutunut hypyn toiselle puolelle vielä selkä kohti ohjaajaa. Pitäisi auttaa nopeampaan käännökseen ja stoppiin, tiedä häntä. Ehkä, jos ohjaajan heitto osuisi sinne minne pitää? ;P Ruutuun koira kerkesi myös pari kertaa juosta sienilelulle, oli määrätietoisen oloinen. Seuruuta tein vähän, sekä niin että namit oikeassa kädessä, että kädet tyhjinä, oli oikein kivaa tänään ja maltoin lopettaa ajoissa :) Muutama vauhtinouto metskulla.

Omassa ryhmässä aloitus pujotteluringillä, siinä ei ihmeitä. Kujaluoksetulossa kutsuin tokokäskyllä sivu (viime aikoina käytetty varmaan paljon enemmän tänne-käskyä) ja Sieni jäi tyhmänä möllöttämään :D Kysyin "Sieni?!" eikä se silti tullut, vasta kolmannella. No uusinnalla parempi, ja otin sitten vielä erikseen syrjässä, niin nyt selkeesti naksahti muisti oikeaan asentoon. :D Lopuksi vielä paikallamakuu hallissa, jätin vähän reunaan ja ilmoitin että palkkaan ja vien pois heti maahan menosta. Oli vähän hidas mutta meni sentään ekalla ja sai rohmuta pussista loput namit. Joka viikko kirjoitan, että tätä nopeutta ja suoruutta pitäisi treenata kotona, ja aina myös unohdan sen heti...

Ei kommentteja: