torstai 28. kesäkuuta 2012

Tottis & agi

Pk-kentällä Eevan kanssa. Oli tarkoitus ampua, mutta kummankaan meidän pyssyt ei suostuneet toimimaan kunnolla, joten tuli aika monta hiljaisuus - voiperkeletoiminyt!-sihahdusta pamauksen sijaan :D

Luksille kuitenkin seuruu, jonka aikana saatiin parit paukut. Reagoi se vähän säpsähtämällä, mutta ei kummemmin, olen tähän tyytyväinen. Estenoudot oli jees, joskin ruoho oli niin pitkää, että kapulan etsimiseen meni koiralla aikaa. Positiivista, että se "katkosta" huolimatta teki paluuhypyt kanssa, helpostihan sillä vire laskee jos ajatus harhautuu yhtään muualle. Ja jos vire laskee, pikku tirriäisellä ei riitä tahto eikä halu hypätä, vaan se kiertää. Luoksetulo piti ottaa ihan varmuudeksi, pelkään että koira unohtaa taas kokeessa että tällä käskyllä sen piti tulla eteen... nyt tuli ihan saatanan lujaa ja ihan hilkulla törmäsi. Jätettiin lelu eteenmenoa varten, sekin oli oikein näpsäkkä.

Kuulin vasta kentällä, että sinne saa tuoda juoksuisia, "jos muita paikalla olijoita ei haittaa". Otin sitten ex tempore Sienen kanssa autosta kehiin. Se sai vaan rallattaa lelun kanssa samalla kun ammuttiin. Tai yritettiin, enemmän se rallatti ilman ampumista kun pyssy temppuili :D Mutta ei se niihin paukkuihinkaan reagoi yhtään mitenkään. Ei ollut muuten oikein ajatusta mukana ja meni vähän hengailuksi. Lopuksi vielä patukalla taisteluleikit, oli tosi topakka Sieneksi (se kaverin mali nyt on ihan omaa luokkaansa, huoh).

Kävin asioilla keskustassa ja jatkettiin sitten suoraan Luksin agitreeneihin. Rata oli tulevan agirodun open class -rata (linkki). Ei mikään järin vaikea, mutta kaarroksia hinkattiin pienemmiksi; jaakotus esteille 12 ja varsinkin 15 oli tosi toimiva. Alun 2-3-kohtaan sitä kanssa kokeiltiin, mutta meille se on niin vieras ohjauskuvio, että tuollaisella pitemmällä välillä koira oli aika kujalla että minne häh.

Toisella kierroksella tehtiin mukaeltuna peilikuvana. Muuten ei mitään, mutta rata meni 13-eripuolelta - 12 kuten kuvassa - 11 kuten kuvassa - kepit. Koira siis tuli vauhdilla hypylle, josta sen piti kääntyä keppien sijaan muurille. Meillä kepit oli vielä oikeasti tosi lähellä, lähempänä kuin kuvassa näyttäisi olevan, ja siinähän sitä junnattiin. Koiralle pitäisi opettaa "ja sitten tänne" -käsky. Nyt jos sanoin hyppy - tänne, olin aina myöhässä. Jos taas rääkäisin sen TÄNNE ajoissa, koira pahimmillaan veti liinat kiinni juuri ennen hyppyä.

Sieni sai tervehtiä parkkiksella Watti-urosta eikä meinannut pysyä nahoissaan. Sen takia me ei tervehtidä remmissä, yks on vihainen ja toinen ihan höyrypäänä ryhtymässä leikkimään. Watti ei ollut yhtään kiinnostunut nartun takapäästä, joten eiköhän se juoksu julisteta olevan ohi (20. vrk) ja Sieni pääsee huomenna oman ryhmänsä treeneihin. :)

2 kommenttia:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos seurasta ja "ampumisista" = "Naks, ***tu, miks tää ei...?" :D

Suoraan kentän säännöistä kopioitu: "Juoksuista narttua ei saa tuoda harjoituksiin ilman muiden kentällä olijoiden suostumusta." - Tai suoranaista houkuttelua. ;)

E kirjoitti...

Tervetuloa arki, eikö.