maanantai 11. kesäkuuta 2012

Mökkiviikonloppu

Mökillä, porukat ja mun kummitäti, joka oli koirille vieras. Sieni oli ainoana koirana kun hää tuli, ja oli haukkunut muutaman haukahduksen (miten se uskalsi?! :D). Töppösen kanssa tultiin toko-sm:stä lauantaina illalla, ja kummi oli siis jo valmiiksi mökillä. Mudi ei tuntunut edes huomaavan että täällä on ketään vierasta, se oli ihmeen sosiaalinen, istui vieressä ja jopa pussaili kummia! Sieni murahteli/haukahteli myös naapurimökistä kuuluville äänille ja on nyt selkeästi jotenkin ärhäkkä, mun pieni kiltti pisuli :D Mua vaan naurattaa, se on niin hassua miten siitä voi lähteä tollasia ääniä! Kovin uskottavalta se ei kyllä kuulosta mutta yritys on ainakin kova.

Lauantaina esineruutu matin kankaalla. Sateinen keli, tuuli jonkun verran mutta jotenkin hajut oli tosi matalalla ja homma meni hirveän hankalaksi. Mutsi vei kaksi lippistä, mun pipon ja solmitun noutajaremmin, itse en tallannut ollenkaan. Ruudulla kokoa ehkä joku 10 x 30-40m. Ensin Sieni, joka etsi tosi pitkään ja meinasi jo alkaa hyytyä että mikä tää juttu oikeen olikaan, kunnes onneksi osui esineelle. Olin aikonut ottaa kaksi esinettä sille, mutta meni niin vaikeaksi että palkkasin sen kunnolla tästä ja vaihdoin koiraa. Vasta mudin kanssa tajusin miten hankala tää nyt sattui olemaan, sekin joutui nimittäin ihan kunnolla ja hartaasti töihin! Vikaa esinettä odotellessa mietin jo että mistä me löydetään se viimeiseksi jäänyt vihreä noutajaremmi, jos mudikaan ei löydä sitä... mutta tuli se lopulta sieltä :)

Sunnuntaina Sieni teki vepeä. 2x veneestä hyppy, mudi oli mukana ja hyppäsi ensimmäisenä avuksi. Eka jostain ihan läheltä joku 5m matkalta, toinen n. 40 metristä. Mutsi hihkui rannalla että sai koiran tulemaan suoraan.

Sitten mudi pois ja Sienelle esineen vientiä. Alkuun pari kertaa kuivalla maalla muistutukseksi. Koira oli ihan ihmeen koomassa ja surkeena, onkopakkojoseitahdo? Mudille olisin kivahtanut että alas mennä nyt siitä, mutta pieni hollannikas sanoo sopimuksen irti kokonaan jos sitä sillä tavoin pakottaa. Yritin siis vain kannustaa. Ehkä se on joo juoksujen takia kipeä ja väsynyt se ainakin oli rankasta viikonlopusta, mutta muutaman minuutin harkan se nyt saa luvan jaksaa tehdä kun minä haluan ja on vene ja avustajat paikalla. Enpä siis vaan päästänyt sitä sluibaamaan ja kyllä se siitä hymyksi lopulta kääntyi. Kolme vientiä, joista eka ja vika ihan lähellä joku alle 5m, keskimmäinen joku pari-kolmekymmentä metriä jos nyt yhtään enää muistan.

Sienen juoksut alkoi tosiaan lauantaina 9.6. Mudi ei ole nartusta tällä hetkellä kovin kiinnostunut, välillä kyllä nuuhkisi takapuolta, mutta uskoo kieltoa hyvin. Joskus viikko sitten se oli enemmän tillantallin ja raiskasi pehmolelua, kun kielsin Sienen... koska härdelli tästä pian alkaisi, mudi lähti tänään mökiltä mutsin mukana junalla Helsinkiin ja palaa ehkä juhannuksena. Mudi joutui tänään ainakin toimistokoiraksi, juuri tuli viestiä että oli moikannut ihan lunkina ne ketä toimistolla oli ennen mudin saapumista, mutta jälkeen päin tulleet oli saaneet huudot, ei oo enää mitään asiaa mudin valtakuntaan :D :P Niinpä niin. Mutsi meinasi kai ottaa sen toimistolle muutamana muunakin päivänä. Se on sille varmasti tosi rankkaa, on niin vaikeaa käyttäytyä, mutta ähäkutti tekee hyvää vaan! Saa nähdä miten mä selviän pari viikkoa ilman töppösiä. Sieni olis ollut tosi erinomainen toimistokoira (no, kukaan ei ehkä sais mitään tehtyä, kun yks olis koko ajan siellä nenänsä kanssa auttamassa), mutta se sotkee nyt juoksuisena ja toisekseen noin ylipäänsä Helsingin keskustassa mudi on se joka osaa käyttäytyä, Sieni on liian villi ahtaille kaduille ihmisten keskelle ;P

Sieni on kovin vaisun oloinen ja ehkä hakeutuu normaalia enemmän mun lähelle. Yhden lakanan se jo sotki kun oli salaa hypännyt mun viereen la-su-yöllä. Muuten se nuolee itseään sen verta ahkeraan että lattialla ei ole lainkaan tippoja. En oo mikään juoksuhousujen ystävä, Sieni varmasti tykkää niistä - puruleluna - ja jos toi nyt ei vaan ala tulvimaan pitkin kämppää niin olemme ehdottomasti ilman. Vähän jännää, mun eka narttu! :D

3 kommenttia:

Petronella kirjoitti...

Hui, jos noi olis Tapun juoksut, niin Jussina olisi just parhaat päivät... ;D

E kirjoitti...

Hyvin rauhallisesti meni toimistopäivä ja sitten käveltiin suoraan keskustan puoli viiden ruuhkan läpi - häntä tötteröllä ilman mitään ongelmia! Hieman pettyi kun ei meiltä kotoa löytynytkään ketään, mutta toisaalta kerrankin saa taas leikkiä ilman, että tyhmäsieni häiritsee aina.

laura kirjoitti...

Toimistotöppöset yllätti sitten, olin aika varma että se aiheuttaa vähintään isoja häiriöitä :D