lauantai 19. marraskuuta 2011

Vituiks män - viimeisen kerran?

Vittu mitä paskaa yksinkertaisesti! Juuri nyt vituttaa niin ettei veri kierrä ja olen hyvin vahvasti sitä mieltä, että perutaan messari ja tää koira jää teekooykköseksi, loppu koko tokoilu tähän päivään! Ei tässä ole mitään järkeä.

Ennen paikallaoloja koira halliin, ehdittiin olla siinä ihan hyvän aikaa. Teetin pikkujuttuja namipalkalla.

kehäänmenotarkastus: takana jonossa olleen uroksen kanssa piti vähän murrata kun oli niin ahdas paikka ja L veti kierroksille, muuten ok.

paikalla istu: 0. Piilossa just juteltiin tän uroksen omistajan kanssa, se kysy että onko L uros ja ei kai se nouse, kun oli tossa toi välikohtaus. Jooei, ei se ole koskaan noussut. Tää sanoo, että niin mäkin aina ennen sanoin kunnes se kerran sitten tapahtui. Meikä hymähtelee ja että en usko että nousee, paikallaolo on hyvin varma ja luotan koiraan täysin. Sitten kuuluu kehästä että tulepas laura ottamaan tää koirasi kiinni! Mitä vittua?! Onko tää unta? Pyörrynkö, alanko parkua, alanko karjua? No sehän oli ollut alusti asti kuulemma levoton, sitten alkanut nuuskia maata ja ollut pitkään ihan etukumarassa, kunnes oli noussut. Oli seissyt siinä sitten ihan luimussa ja sen näköisenä että ei tää näin mennyt, mitähän nyt. Siinä vaiheessa mut huudettiin kytkemään piski. Ja en edes tajunnut että pidä turpa kiinni, vaan ihan refleksinä tuli piilosta esiin tullessa koiralle hyvin vihainen toru. Tuomari sitten neuvoi että ole hiljaa ja hae koira ja vie se tonne. No anteeksi. En tajunnut, ei oo koskaan tullut edes mieleen miettiä mitä tehdä jos koira pitää kytkeä kesken!

paikalla makuu: 10. Oli sellanen jäätävä tunnelma edellisen jäljiltä ja se jopa pysyi pitkät neljä minuuttia koiranikin mielessä. Kuulemma herra oli hädin tuskin uskaltanut hengittää, ei mitään huomautettavaa. No sittenhän se alkoi taas kiljahdella kehästä poistuttaessa. Pehmeä mikä pehmeä, istu-makuu-kehästä ulos = palkka. Oli mulla namipussukka takin kanssa siinä kehän laidalla, mutta ei sitä oltu koiran kanssa mitenkään yhdessä jätetty. Kunhan vaan on jo yhdistänyt asiat.

***

Vein palkan (maksisrasia) valmiiksi halliin jossain välissä kun koira oli autossa. Edellisen koirakon suorittaessa otettiin ahtaassa eteistilassa vähän jotain juttuja namipalkalla.

seuruu: 8. Muutama yksittäinen pompahdus normaalikäynnissä. Vinkaisi kerran sivuaskelissa tai jossain. Kontakti tippui tosi monta kertaa. Hallissa oli ihan hiirenhiljaista ja kun välillä jossain vähän rasahti, koira otti häiriötä. Kauhea koepaikka, voisko saada musiikkia tai jotain, se kirkollinen hiljaisuus on hirveää!!

zeta i-s-m: 9. Keskisuoralle käännyttäessä koira pärskähti ja alkoi sitten kakoa ja kuulosti tukehtuvan. Vähän sellasta reverse sneezingiä. Jatkoin, kun en muutakaan oikeen tajunnut tehdä. Oli tehnyt hyvän seisomisen ja hönkinyt siinä hienosti liikkumatta. En tiedä mistä meni piste, äänistä? :D Mutta asennot oikein ja seuruu oli skarppia!

Tässä vaiheessa menojalka vipatti jo aivan liikaa. On aivan hirveää olla kehässä kun tuntuu että koira sinkoaa kuuhun hetkellä millä hyvänsä :( Täysi lehmäkin on minusta vähemmän hirveää!

luoksetulo: 8. Stoppi venyi pitkäksi ja maahan (parempi) tuli melkeen heti perään. Merkit oli kyllä tosi lähekkäin, luoksari otettiin vinosti zetan läpi... sivu-käskyllä koira jäi eteen, mikä on suoraan seurausta siitä kun se ei kuuntele. Sivulle uusintakäskyllä, pomppasi. Tuomarin ei siitä rokota, mulla voisi olla oikeesti käskytys sivu - sivu.

ruutu: 0. vinkuvonku lähtöpaikalla, kyttäsi eteistilaa missä kuvitteli palkkansa olevan (missä se kaksi viikkoa sitten möllikokeessa oli). Ruutu oli just samalla tavalla ku mölleissä oli, merkiltä vasempaan. Jumitin alkuvirittelyissä niin kauan kun kehtasin, yritin saada kitisevää koiraa siis katsomaan merkille eikä sinne oikeaan kehästä ulos. Ruutua en ehtinyt sille "näyttää". Merkille lähti, mutta merkin oik. puolelle kun normaalisti kiertää myötäpäivään eli just toiselta puolen. No, kunnon pään ja yläkropan kääntö ja käsimerkki ruutuun, ja mitä tekee koira, karkaa kehästä ulos just sinne vastakkaiseen suuntaan. Karjaisin sen takaisin ja ohjasin uudestaan ruutuun, nyt meni hienosti, mutta laukkoi ihan sekopäänä sinne eikä "kuullut" ekaa maahan-käskyä. Seuraava oli taas luokkaa tuomarikin niiaa. Loppuosa ok. Kitinää heti kun pysähdyttiin. Keltainen kortti kehästä karkaamisesta. Teki mieli jättää koira ilman palkkaa, mutta annoinpa silti.

***

Vikaan erään ei oikeesti minkäänlaista palkkaa sisälle, ei nameja, ei rasiaa. Autolla oli maksispurkki, mutta koira ei sitä tiennyt. Tultiin sisälle halliin vähän ennen omaa vuoroa, en sanonut tai tehnyt mitään, pidin koiran vaan lyhyellä narulla. Kehässä se tuntui PALJON paremmalta.

ohjattu, oikeaan: 5. Hyvä merkki (!), tosi hyvä suunnan otto, kapulalla haistoi sitä hetken ja siirtyi keskikapulalle. WTF? Ehdin juuri mylväistä jotain randomia, stop se ei ainakaan ollut, varmaan "hei!" tai jotain. Ei ehtinyt koskea siis keskikapulaa. Uusi ohjaus oikealle, nyt otti sen, palautus laukalla vinoon eteen, sivulle hypähdys. Luuliko se että tää on tunnari vai mitä helvettiä sen päässä tapahtui?! :D

metallinouto: 9. Valitsin pienen kapulan. Heitosta kapula tömähti maahan ja hajosi kolmeen osaan. Mä käännyin katsomaan liikkuria, liikkuri kääntyi katsomaan tuomaria ja tuomari toljotti kapulaa :D Sanoi sitten että vapauta koira ja mentiin hetkeksi syrjään kun keräsivät palaset ja sain uuden kapulan. Oli pieni ja jykevä tarjolla, mutta pyysin että otan mieluummin sitten sen keskikokoisen. Kapula meni kauas ja ihan seinän viereen, sinne about samaan kohtaan mistä koira ruutuliikkeessä karkasi kehästä eteiseen. Arvelin että niin karkaa nytkin ja olin valmiina karjaisemaan heti (toinen keltainen kortti = punainen = hylky, en halua sellasia merkintöjä koiranettiin :P). Vaan ei, koira etsi kapulaa hetken, nosto oli kaiketi aika ok ja palautus ainakin laukalla. Ehkä hyppy perusasentoon tullessa kun jostain se piste meni? Tän jälkeen mietin että mitähän vielä edes voi tapahtua, tunnarissa kerätä kaikki suuhunsa tai jotain?

tunnari: 8½. Palautus hitaalla laukalla (!), mutta pyöräytti kapulaa pikkasen suussaan. En muista oliko siinä muuta. Meinasi karata taas kehästä, mylväisin takaisin.

kaukot: 5. i-s-m-s-i-m. Koira nousi ekalla istumisen sijaan seisomaan ja korjautin asennon uudella käskyllä. Yleisö sanoi että tästä koiralla meni pasmat sekaisin ja oli tullut liki oman mittansa eteenpäin. Muut vaihdot oli olleet hyviä. Voi harmin paikka :( Sitä virettä tosiaan oli ja olen tästäkin kaikesta huolimatta iloinen - eipähän ole koomaillut kuten vielä kesällä kaukoissa usein kävi. Ja vinkuvonku, kehästä karkailua... mentiin eteiseen ja höpötin siinä tarkoituksella hetken kaverin kanssa, koira ei voinut uskoa että palkkaa ei ole missään, se tärisi ja oli ihan repeämässä liitoksistaan. No ei ole ei, ei tuolla mihin yritit singota, eikä tuollakaan missä viimeeksi oli. Mentiin ulos ja autolle ja piski oli edelleen ihan sitä mieltä että onhan sen nyt jossain oltava perkele! No autolla sitten oli. Voi luoja. Ruokalusikallinen maksista. Kannattaako sen takia seota ihan tyystin?

Yht. 194½, 3-tulos, ja se keltainen kortti. Jei. Ei se nyt niin pahalle enää kirjoitettuna tunnu mutta kyllä oli itku lähellä kokeessa.

***

Seurasin alokasluokat ja kuvasin kaverin suorituksen videolle, onnea vaan TK1:stä! Lopuksi kun koe oli ohi ja kehään sai vielä mennä, hain Sienen autosta. Kehässä oli siis useita koirakkoja kuka mitäkin tekemässä. Pentu keskittyi ihan kympillä kaameasta häiriöstä huolimatta ja teki niin mahtavaa sivulle tuloa, 1-2 askeleen siirtymää, istumisia, maahan menoja ja muutaman luoksetulon (odotus oli hukassa, meinasi aina vaan tulla sivulla matkaan :D autoin käsimerkillä niin sitten muisti pysyä. yksi koko luoksetulo otettiin, muuten menin palkkaamaan pysymisestä.) Onneksi edes JOTAIN mihin voi olla vilpittömän tyytyväinen!

3 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Mikä ei tapa se vahvistaa - älä ota turhan vakavasti epäonnistumista.

laura kirjoitti...

No jos tää oli nyt VIIDES epäonnistuminen ja se yksi onnistunut on kauan sitten alkukesällä ollut, niin perseestäkö sitä motivaatiota revitään :D Ja rahaa, eihän se oo ku 25e/koe + bensat, kankkulan kaivoon koko roska!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Harmitus soikoon. Silti häntä pystyyn. Kyllä te vielä onnistutte!