keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Sienen silmä

Vaelluksella kaksi päivää, reissusta tulee oma postaus, jahka saan kuvat käsiteltyä. Eilen aamulla Sienen vasen silmä alkoi erittää vihreää märkää. Illalla oltiin takaisin kaupungissa, Helsingissä siis, ja putsaamisesta silmä ei ollut tiennyt mitään, joten aamuksi kello soimaan ja ell-aikaa soittelemaan.

Sain ajan klinikalle, johon piti mennä metrolla. Ensin keskustaan tästä porukoilta kävellen, voi taivas että oltiin kuin norsut posliinikaupassa... maailmassa on niin paljon kaikkea jännää, mihin sieninen nenä täytyy tunkea :D Metroasemalla se venasi tosi lunkina, kävi maate mun jalkoihin. Metrossa oli vähän hankalaa maata kun se keinui ja huojui, nousi ja haki asentoa ja pällisteli ihmisiä. Takas tullessa siihen meidän viereen pelmahti lauma lapsia ja Sieni sitten viihdytti niitä varsin lahjakkaasti. Ei se hirveän kaukaa välitä olla rapsutettavana, näkisin että se on avoin mutta ei kuitenkaan järin sosiaalinen. Menee mielellään moikkaamaan mutta ei se siitä sitten enää nauti eikä kerjää lisää tai mitään. Paitsi kun sillä oli tylsää, se muisti taas että noi rapsuttaa, puks päällä vaan. Samaa tekee mudi, tosin sillä se on osin dominointiakin minusta, "älä lopeta".

Klinikalla yleistarkastus (painoa 21.3kg, kysyin onko se läski, ensin sanoi että ehkä se vähän on ja ton 300gr voisi pudottaa, mutta sitten kopeloitiin hartaasti ja ell itse alkoi ihmettelemään että kylkikuut sillä tuntuu varsin hyvin eikä se kyllä läski ole, eikä kyllä myöskään löysä huonoa lihaskuntoa meinaten, ennemminkin sillä on "yhtä numeroa liian iso nahka" - WTF? mistä? miksi? mitä sille tehdään?). Vasemman silmän sidekalvot punoittaa kovasti ja silmä erittää kovasti rähmää, tällä hetkellä aika väritöntä. Laitettiin väriaineet ja tarkistettiin ettei näy vierasesineitä, haavaumia sarveiskalvoilla tms. Sienestä kaikki oli kauhean ihanaa ja se sai kehuja miellyttävästä käytöksestään :) Silmähuuhde, jolla putsataan ensin rääpät pois jotta tippa menee perille, ja ab-tippa 2x vuorokaudessa 7-10 vrk ajan. Jos tarttuu toiseen silmään tai toiseen koiraan, sama tippa niillekin suoraan.

Ei kommentteja: